Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon Df?
Autor Wiadomość
dcs
[Usunięty]

Wysłany: Sob 21 Gru, 2013   Nikon Df?

http://www.dpreview.com/reviews/nikon-df/15

Reklama

manolo
[Usunięty]

Wysłany: Nie 22 Gru, 2013   

oczywiście, jak zwykle dpreview już, ale z zagranicznych portali ciekawsze testy są na photographyblog, i co ważne są raw-y do pobrania, co do szczegółowych testów zdecydowanie najlepiej czytać testy na optyczne.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Nie 22 Gru, 2013   

Niestety testu na optyczne - nie ma , podobnie jak testu Pentax K-3 - ale skoro pierwsze egzemplarze już dotarły , to niebawem i te zobaczymy. Na razie oba są na DxO - i matryca Df pięknie oceniona.
Wygląda mi na porządny reporterski sprzęt z czasów gdy Nikon był prawdziwie niepodzielnie reporterskim sprzętem .

siosio 
Maniak

Wysłany: Sro 25 Gru, 2013   

Dla mnie bardziej reporterski jest Sony A7. DF jest duży. D610 wcale nie jest mniej reporterski od Df. Przynajmniej ja tak to widzę.

Andrzej.M.
[Usunięty]

siosio może najpierw powoli przeczytaj co napisałem , później obejrzyj sobie analogowego Nikona F-1 , a później wypisuj bzdury... :roll:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

siosio napisał/a:
Dla mnie bardziej reporterski jest Sony A7.
A to już zależy od tego, co kto uważa za wzór reporterskiej puszki - dla jednych to będzie Leica M, dla innych jednocyfrowe Nikony, czy Jedynki Canona...

manolo
[Usunięty]

a jeszcze dla innych Mamiya 7 :)

Andrzej.M.
[Usunięty]

Cytat:
...porządny reporterski sprzęt z czasów gdy Nikon był prawdziwie niepodzielnie reporterskim sprzętem .

Kłaniają się lata 70-te i początek 80-tych - do których ta lustrzanka jednoznacznie nawiązuje. A poza tym co to za "reporterka" bez optycznego wizjera... śmiech jakiś... :razz:

manolo
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Gru, 2013   

świat i tak widać lepiej bez wszelakich wizjerów, patrznik w korpusie jest tylko po to żeby "jakoś" wykadrować :lol:

AndrzejM.Makuch napisał/a:
Kłaniają się lata 70-te i początek 80-tych - do których ta lustrzanka jednoznacznie nawiązuje. A poza tym co to za "reporterka" bez optycznego wizjera... śmiech jakiś...

kupię Nikona Df, wrzucę do słuchajki Deep Purple i mogę iść fotografować :)

Ciekawe że wysokie iso ma lepsze od Nikona d4...

Werwik 
Bywalec

Wysłany: Nie 05 Sty, 2014   

Bardzo ciekawy aparat ale mnie martwią głosy, że ciężki w użytkowaniu trzeba go ciągle odrywać od oka i na tych kółeczkach parametry przestawiać.. bo opcja ustawiania na jednym pokrętle z tyłu aparatu jest słaba w praktyce, dali ciała zdaje się z ergonomią.

komor 
Moderator

Werwik, przecież to nie jest aparat typowo reporterski, żeby praca bez odrywania oka od wizjera była kluczowym kryterium. Poza tym chyba da się nauczyć na pamięć swojej nowej puszki i operować bez odrywania oka, przecież w wizjerze kluczowe kontrolki są wyświetlane. Popatrz też na kółko czasów, jest pozycja pozwalająca używać typowej dla cyfrowych lustrzanek rolki, tylko po co wtedy kupować taki akurat aparat jak Df.

http://imaging.nikon.com/.../features02.htm

Andrzej.M.
[Usunięty]

Werwik napisał/a:
mnie martwią głosy

Też by mnie martwiły gdybym je słyszał... :wink:
Ale jak to głosy innych malkontentów - to olej je i tyle. Każdego aparatu trzeba się nauczyć. Mnie też krew za...a jak wykastrowali aparaty z tych wszystkich potrzebnych pokręteł ... które już na pamięć znałem. :lol:

Werwik 
Bywalec

To do czego ten aparat jest? :) Ma świetne parametry i ograniczony konstrukcyjnie de facto bo jako reporterski by się spisał świetnie z tym ISO. Problem w tym, że z tego co pamiętam tym jednym kółkiem też ciężko się walczy bo trzeba w jakieś menu chyba na ekranie włazić itp. Chyba na dpreview czytałem albo innym serwisie, pewien pan to dokładnie opisał i wynikało, że niewygodnie na maxa się go obsługuje rolką jedna zamiast tymi dialami.

Andzej mnie nie martwią :) Dzięki nim mam wiele ciekawych pomysłów :D

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Werwik napisał/a:
To do czego ten aparat jest?
Pure photography...

matys 
Entuzjasta
Raczkujący amator

Aparat do wszystkiego i do niczego, do reporterki, moim zdaniem, raczej sie nie nadaje. Może inaczej, jest pełno sprzętu który nadaje się bezapelacyjnie lepiej.

Ot zrobili sobie taki aparacik, taka moda nastała na "old fashion" i tyle.
Kto go kupi hyhmm ktoś kto nie martwi się o stan swojego portfela, ktoś kto kocha robić zdjęcia i akurat taka puszka mu wystarczy, może ktoś, kogo nie obchodzą testy, wykresy, tabelki, DxO itp.. Kupi ten aparat prawdziwy miłośnik fotografii, który się w nim zakocha, postawi sobie go na półce i będzie się cieszył zrobionymi nim zdjęciami jak żadnym innym aparatem.

Odpowiedz do tematu