Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 17 Gru, 2013 lustro tak kolo 5tys do poruszających sie obiektów
Potrzebuje lustrzanki, do tej pory miałam sony alpha300 + obiektyw sigmy. Chciałabym jednak już coś lepszego. Jeśli miałabym dostać cos fajnego powyżej 5tys, to i tak bym sie zastanawiał;) potrzebuje aparatu ( nie kamery) do fotografowania głownie ruchu np. biegnace konie, oprócz tego aparat powinien dawać sobie rade to robienia zdjęć w słabo oświetlonych miejscach no i być niezbyt ciężki w obsłudze. Od razu podkreślę NIE ZNAM SIĘ NA FIRMACH, więc nie wiem czym sie różni canon od nikona itp. Ostatnio wypatrzyłam; coś takiego jak nikon d300s, co o nim sądzicie nadawałby się? Oczywiście wiem że to w sumie tylko samo body i że obiektywy swoje kosztują. A może jakiś sony by się nadawał? Od zdjęć wymagam by były ostre aż tak na kolorach mi nie zależy.
Jak ostre i coś jest w ruchu na poziomie amatorskim to tylko NIKON.
Kup używane D300, do tego jakieś jasne szkło (70-200/2.8 mile widziane) i jest bajkowy zestaw do dynamiki.
Wysłany: Wto 17 Gru, 2013 Re: lustro tak kolo 5tys do poruszających sie obiektów
15cysia15 napisał/a:
oprócz tego aparat powinien dawać sobie rade to robienia zdjęć w słabo oświetlonych miejscach no i być niezbyt ciężki w obsłudze. Od razu podkreślę NIE ZNAM SIĘ NA FIRMACH, więc nie wiem czym sie różni canon od nikona itp.
A operator da sobie radę? Bo to główna część sukcesu... Ludzie się przyzwyczaili do wszelkiej automatyki na tyle, że typowe podejście to "aparat robi zdjęcia" zamiast "fotograf robi zdjęcia używając aparatu".
Canon od Nikona się nie różni, oba Japończyki Za to ich konkretne produkty się różnią.
Co do "ciężkości obsługi", to każdy korpus obsługuje się praktycznie tak samo jeśli chodzi o ustawianie ekspozycji - to coś jak jazda samochodem, może być różne wyposażenie, ale kierownicę, konkretne pedały i dźwignię zmiany biegów zawsze obsługuje się tak samo
Kup używane D300, do tego jakieś jasne szkło (70-200/2.8 mile widziane) i jest bajkowy zestaw do dynamiki.
czyli takie 7D z odpowiednikiem szkła 70-200 bedzie tu duzo gorsze?
czyli takie 7D z odpowiednikiem szkła 70-200 bedzie tu duzo gorsze?
Dużo może nie, ale układ AF w d300 jest na pewno lepszy. Do tego cena korpusu jest niższa.
Jak kogoś stać na 1D, może bawić się w canony.
Nie będzie dużo gorsze, ale będzie gorsze.
AI Servo Canona jednak jest mniej pewne (szczególnie dla amatora) od funcki 3D w D300. Do dzisiaj pamiętam pod jakim byłem wrażeniem co do skuteczności Nikona przy pierwszych pokazach lotniczych na jakie go zabrałem. Nikon jest pewniejszy i łatwiejszy do opanowania. Raz co do celności a dwa co do naświetlenia.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 18 Gru, 2013
MM napisał/a:
AI Servo Canona jednak jest mniej pewne (szczególnie dla amatora) od funcki 3D w D300. Do dzisiaj pamiętam pod jakim byłem wrażeniem co do skuteczności Nikona przy pierwszych pokazach lotniczych na jakie go zabrałem. Nikon jest pewniejszy i łatwiejszy do opanowania. Raz co do celności a dwa co do naświetlenia.
Ja nie odczułem różnicy przy wpiętym 70-200VR pod N a na C miałem stare 70-200/2.8IS, fotografując motocross, oczywiście tam są inne prędkości niż przy samolotach i canon wydał mi się sprawniejszy.
nie odczułem różnicy przy wpiętym 70-200VR pod N a na C miałem stare 70-200/2.8IS, fotografując motocross
kozidron, a jakiego trybu AF-a wtedy używałeś, AI Servo?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 18 Gru, 2013
Sunders napisał/a:
kozidron, a jakiego trybu AF-a wtedy używałeś, AI Servo?
tak, na pewno ponad połowa była tak zrobiona, oczywiście poza momentami kiedy chłopaki dość wysoko fruwali ponad górkami.
Mimo wszystko 15cysia15 polecałbym nikona d300, zostanie wiecej kasy na obiektyw, uzywki 7d jednak bardziej trzymają cenę a nikkora 70-200/2.8 można juz wyrwać za 3600 ziko.
Jak tak sobie przypomnę, że jakieś pół roku temu pytałem tu na forumie, czy ktoś weźmie d300 z t17-50/2.8 po wymianie migawki i sklejeniu gum za 1800 to nikt nie chciał a tami był jeszcze na gwarancji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11