Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Misja "internauty"

Czy odczuwasz czasem taką misję jak ta na obrazku ?
Cały czas - jestem typowym Trollem.
11%
 11%  [ 1 ]
Często - czemu ludzie nie wiedzą, że mój aparat/obiektyw jest najlepszy ?
11%
 11%  [ 1 ]
Rzadko - tylko wtedy, gdy ktoś chwali inny aparat/obiektyw jak mój.
44%
 44%  [ 4 ]
Nigdy - i tak wiem, że mój sprzęt jest najlepszy.
33%
 33%  [ 3 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
Arv
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008   Misja "internauty"

http://xkcd.com/386/

:mrgreen:

Wolne tłumaczenie dla nieznających pogańskich języków:
- Idziesz do łóżka.
- Nie mogę, to bardzo ważne.
- Co takiego ?
- Ktoś w Internecie tkwi w błędzie.

Reklama

benetnash 
Rozmowny

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008   

Brakuje odpowiedzi
"nigdy, poglądy innych mnie nie interesują"
Miałem swego czasu (naczy ciągle mam, bo mnie jeszcze nie zdjęli z tej funkcji, ale rzadko tam zaglądam bo straciłem za dużo nerwów) przyjemność moderować forum forum.slackware.pl (poświęcone pewnej dystrybucji linuksa) i tam nauczyłem się, że pod wpływem tylko dyskusji na forach nikt i tak nie zmieni zdania, nic z tego nie wynika i jest to totalna strata czasu.
Z drugiej strony, niestety, specyfika "internetu" i podejście pomagania sobie przez osoby na podobnym poziomie powoduje, że najdurniejsze pytania (czyli wątki pt. "tego jeszcze nie było, nikon czy canon, pomocy") mają po kilkadziesiąt odpowiedzi a inteligentne często przechodzą bez echa.
Mimo wszystko, jeżeli pytanie odnosimy do tego serwisu, to szczęśliwie, chociaż jestem tutaj od niedawna, zauważyłem, że powtarzających się pytań jest niewiele. Na forum Slackware powtarzały się w kółko trzy pytania: nie działa mi myszka, nie działa mi dźwięk, nie działa mi neostrada.
Mam nadzieję, że ktoś przeczyta ten zlepek różnych przemyśleń, który starałem się połączyć w logiczną całość.
Pozdrawiam!

sluuurp 
Bywalec

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008   

Znam ten ból. Jestem administratorem forum medialnego parę lat, ale chyba zrezygnuje z tego, bo mam już dość.

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Nie wiem co to ten troll- ale chyba to jakieś miłe przyjazne pomocne zwierzątko :D ;)

Monastor 
Optyczny

No.. ja się odzywam tylko jeśli znajdzie się ktoś na tyle nierozgarnięty, że chwali coś co nie jest 400D. Tak samo z obiektywami. Nie kłócę się z tymi, co chwalą moje, ani z tymi co chwalą szkła, które chcę kupić w przyszłości.
Ja rozumiem, że ktoś może nie dysponować odpowiednimi funduszami na ten wspaniały sprzęt. Często też niedoświadczeni fotoamatorzy dają się oszukać sprzedawcom i kupują to co się im wciśnie... ale nieumiejętność przyznania się do błędu i wciskanie kitu, że to jest lepsze niż mój sprzęt... z tym trzeba walczyć.

Nic dziwnego, że znajdują się co jakiś czas tacy ludzie. Kupią coś, o czym nasłuchają się bajek na forum Nikona, czy innym KKM-ie, a potem, mimo że widzą wady swoich zabawek, forsują pogląd, że są niby lepsze od moich. Wynikają z tego tylko dalsze nieszczęścia bo namawiają oni kolejnych nowicjuszy do zakupu jakiegoś badziewia. W ten sposób, co prawda z rzadka, ale regularnie muszę kogoś wyprowadzać ze słodkiej nieświadomości.

Mam propozycję do redakcji.
Proszę napisać na stronie głównej i w nagłówku forum:
Cytat:
Zanim przystąpisz do dyskusji, wiedz że najlepszym aparatem świata jest Canon EOS 400D, znany też jako Digital Rebel XTi.
Nie ma jednak sensu używanie go z obiektywami innymi niż:
-Sigma 17-70 F/2.8-4.5
-Sigma 100-300 F/4 EX
-Helios 58/2
Powyższe pozycje są obowiązkowe. W miarę rozwoju fotografa można też rozpatrzyć opcjonalny zakup obiektywów:
-Canon 100 mm F/2.8 macro
-Canon 10-22 mm F/3,5-4,5
A jeśli ma się za dużo pieniędzy i nie ma co z nimi zrobić:
-Canon 400 mm F/2.8 L IS
-Canon 600 mm F/4 L IS
-Canon 1200 mm F/5.6 L
-Canon 85 mm F/1.2 L

Odpowiedz do tematu