Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przykro mi ale pracuje na os -eie i na nim nie działa to jak na windowsie
manolo [Usunięty]
Wysłany: Sob 22 Cze, 2013
nie ma copy/paste ?
na każdym takim serwisie są linki do publikacji dla forów
przeklikiwanie sie przez imageshack jest upierdliwe, lepiej już na flickrze
nie ma teraz żadnych limitów, bo 1 TB trudno uznać za limit
Wysłany: Sob 22 Cze, 2013 Re: Witam proszę o wycenę starego apartu i starej lampy b
szpieg1 napisał/a:
Proszę o wycenę
Fenix- II max 100pln za zestaw. Aby się przekonać wystaw na ebay na aukcję od €1 i daj międzynarodową wysyłkę.
PS
Lenistwo twoje jest powalające. Mi zajęło 30 sek. aby dowiedzieć ile można żądać za ten aparat: http://www.polishcameras.com/valuation.htm
A może znalazł by sie ktoś na forum co by kupił za 90 zł ?
Jak dostaniesz 20pln to możesz się nazwać szczęściarzem, który zgarnął dwie dychy za kilka ruchów nadgarstkiem. Tak jak napisałem wcześniej- aby się przekonać ile przedmiot jest warty wystaw na aukcję (ebay nie pobiera opłat za przedmioty wstawione dziś i jutro).
Właśnie dlatego napisałem "max". Aparat prawdopodobnie nic Cię nie kosztował (inaczej byś nie pytał), więc cokolwiek za niego weźmiesz będzie zarobkiem.
szpieg1 napisał/a:
Sam feniks jest na allegro za 49
A lampa na tablica pl za 50
Za tyle się sprzedały, czy za tyle są wystawione? Na stronie, którą podałem wcześniej, stoi, że maksymalna cena jaką osiągnął to 70AU$, co nie znaczy, że za tyle go sprzedasz. Jest taka stara zasada: przedmiot jest warty tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić
Chciałbym zwrócić uwagę, że Fenix II to właśnie największe osiągnięcie polskiego przemysłu fotograficznego (chyba WZFO). Że nie jest aż takie imponujące (coś między Smieną, a używaną wtedy - pięćdziesiąt lat temu - przeze mnie Zorką 6) to już całkiem inna sprawa.
Serdecznie pozdrawiam,
WojciechW
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Sty, 2014
WojciechW napisał/a:
Fenix II to właśnie największe osiągnięcie polskiego przemysłu fotograficznego (chyba WZFO
Przykro mi to czytać, kolega widać bardzo mało na ten temat wie , przypominam że do szczytowych osiągnięć zaliczył bym raczej Lustrzankę dwuobiektywową START - miał chyba nawet dwie wersje. Taki Polski Rolleiflex... A to już znacznie wyżej. Oczywiście były po drodze i Druch i Ami , Ami 2 (ten ostatni nawet zustawianiem parametrów w tym ostrości i dwoma czasami synchronizacji lampy - dla "dedykowanej" spaleniówki Amilux i dla elektronowych). To chyba tyle z formatu średniego - bo wymienione przeze mnie były średnioformatowymi od 6X6cm do 6x9cm. I praktycznie to jedyne aparaty jakie mogły być w PRL-u produkowane, w ramach umów RWPG - monopol na aparaty małoobrazkowe miały NRD (Zeiss Jena i Praktica) oraz Związek Radziecki - gdzie produkowano "trofiejne Leica" czyli Zorki i Fed-y, oraz późniejsze Zenity. W NRD produkowano również śrdni format _ Praktisix i Pentacon six. a w ZSRR KIEW-y, Salut-y , Ljubitiel-e itp. Ponieważ nie była to jakaś wielka konkurencja dla lustrzanek - pozwolono Polsce na te średnioformatowe "ekscesy" , podobnie jak ówczesnej Czechosłowacji na produkcję podobnego do Starta - aparatu Flexaret.
A- byłbym zapomniał - prezentowana lampa błyskowa - to prawdopodobnie radziecka "Czajka". były wersje z jedną i dwoma lampami podłączonymi do tego zasilacza. Oczywiście całkiem manualne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10