Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam wszystkich,
Zastanawiam się nad zakupem flesza do A33. Znalazłem lampę Yongnuo YN560 II. Na pewno jest sporo tańsza od dobrego Nikona czy Canona i na pewno odbiega jakością, parametrami pewnie też, ale może na początek dla amatora spokojnie wystarczy? Macie jakieś doświadczenia z tą lampką?
To lampa manualna i do tego całkiem mocna. Jak byś poczytał w tym dziale, to byś wiedział, że jak to określiłeś
semen napisał/a:
Na pewno jest sporo tańsza od dobrego Nikona czy Canona i na pewno odbiega jakością, parametrami pewnie też
ma się nijak. Yongnuo robi świetne klony lamp Canona i jeśli nie potrzebujesz automatyki błysku to zakup godny polecenia. Lampa ma ten sam żarnik, co Canon 580EX, więc wszelkie dyfuzory kupujesz jak dla tej właśnie lampy. Swoją drogą, możesz dokupić przejściówkę ISO, np Yongnuo YN-H3 z Sony na Canona i montować nawet super tanie i mocne lampy z pełną automatyką.
cybertoman, skoro to forum techniczne, to używajmy w miare poprawnych określeń, nawet jeśli slangowych. Palnik, to też nie żarnik, tak jak świetlówka, to nie żarówka, a chodzi o rozmiar głowicy, bo rozmiar palnika może być różny, ale bezpośrednio na niego dyfuzorów nie zakładamy.
jaad75, forum, to to jest, ale optyczne , a to, że staramy się podchodzić do zagadnień w sposób techniczny to inna sprawa. Jeśli chodzi o nazewnictwo, to głowica głowicą, czyli elementem lampy... bla bla, a to o czym mowa to prawidłowo obudowa reflektora głowicy, bo to na nią zakłada się ewentualne filtry, dyfuzory itd. Jak już
cybertoman napisał/a:
Przecież wiadomo, o co chodziło...
, więc dajmy spokój, OK?
semen, to wszystko w Chinach produkują Jeśli nawet nie montują ich w samych Chinach to pewnie co najmniej 95% podzespołów wykonały jakieś małe żółte rączki. Czasami mam wrażenie, że pierwsza zmiana w fabryce produkuje dla jednej marki, a druga i trzecia leci bez etykietek Spokojnie jak kupisz "chinola" to nie powinieneś żałować. Ja z oryginalnymi lampami Canona skończyłem (kupionych za własne pieniądze) ze 3 lata temu.
Wysłany: Sro 11 Mar, 2015 Youngnou 560 II Działanie
Witam wszystkich serdecznie, jestem posiadaczem lampy YN 560 II i mam pytanie czy wy również macie problem z przyciskiem PILOT/TEST bo dość ciężko chodzi. Czy jest to typowe dla tego modelu lampy czy po prostu wadliwy egzemplarz mi się trafił. Proszę o odpowiedź posiadaczy tych lamp. Pozdrawiam serdecznie
Mam pierwszą wersję tej lampy i u mnie ten przycisk też ciężko chodzi. Nawet początkowo myślałem, że nie działa, ale z racji tego, że używam jej głównie z radiem, nic z tym nie robiłem.
Ramzes85, Yongnuo chodzą dość twardo. Dla porównania w MeiKe potrzebuję około połowy tej siły by wcisnąć diodę, no chyba, że starasz się wcisnąć plasticzek poniżej - ten jak nie złamiesz, nie wgniata się wcale
Wojmistrz Dzięki za info, na szczęście tego na dole - od oszczednosci baterii bodajze nie wciskam hehe. Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 15 Maj, 2015 08:50 ]
I jeszcze jedno pytanie czy u Was również słychać ciche buczenie w lampie błyskowej Yongnuo. Wygląda mi to na kondensator i pytanie czy to normalne????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10