Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam. Od kilku lat posiadam kompakt Fuji s2500HD. Po kilku wycieczkach z nim i około 3 latach fotografowania amatorsko chce kupić aparat (kompakt) który pozwoli mi na robienie zdjęć lepszej jakośći (chodzi mi przedewszytskim o odwzorowanie kolorów, ostrość w zdjęciach i filach hd oraz małe szumy przy nocnych/wieczornych zdjęciach). Czytałem że Fuji x-a1 może spełnić moje oczekiwania. Może ktoś ma jakieś inne pomysły?? Cena do 2500zł.
Dziekuje za pomoc
Kompakt (z wbudowanym obiektywem) czy coś jak kompakt ale z wymiennym obiektywem (bezlusterkowiec)?
Spośród tych drugich to każdy dostępny na rynku spełnia postawione przez Ciebie warunki (abstrahuję od filmowania, bo moja wiedza w tej materii niezbyt szeroka...).
Z kompaktów też w zasadzie wiele się takich znajdzie, np. Olympus XZ-2.... itp.
Ale, dotychczas miałeś megazooma o kątach widzenia odpowiadającym ogniskowym 28-ponad 500 mm na klatce małoobrazkowej. Tego żaden bezlusterkowiec dziś nie da Ci za rozsądne pieniądze. A w jednym obiektywie w ogóle żaden. Podobnie kompakty o których pisałem wyzej to ogniskowe 28-100(150)mm. Dużych zbliżeń nie będzie.
Na zoomie mi tak nie zależy jak na jakości zdjęć i na wielkości aparatu:) zależy mi też na szczegółach np panorama ma sie składać z 3 kadrów na których naprawde widać szczegóły bo moj samsung s2 robi lepsza panorame niz ten aparat. Tez odwzorowanie kolorow na zdj ma znaczenie (wschód,zachód słońca, zdjęcia centrum miasta nocą (ostatnio w paryżu myslalem ze roz****e ten aparat jak napisałem galaxy s2 robił ładniejsze zdjęcia nocą.
A co powiesz na NIKON P7700? Widziałem przykładowe zdjęcia i jest naprawde ok ale wszytskie zdjęcia wieczorne lub nocne były strasznie rozmazane, nie zaszumione.
jest naprawde ok ale wszytskie zdjęcia wieczorne lub nocne były strasznie rozmazane, nie zaszumione.
Sorry, ale to już sprawa fotografa. Jak nie wie jakie czasy ustawić, albo jakie ograniczenia autoISO ma defaultowo wpisane jego aparat i ich sobie nie pozmieniał... to ma zdjęcia poruszone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11