Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Canon 1100D 18-55 mm IS II f 3,5-5,6 czy Samsung nx1100 20-5
Canon 1100D
50%
[ 1 ]
Samsung NX1100
50%
[ 1 ]
Głosowań: 2
Wszystkich Głosów: 2
Autor
Wiadomość
szekla [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Lut, 2014 Canon 1100D 18-55 mm IS II f 3,5-5,6 czy Samsung nx1100 20-5
Piszę w dziale wolne tematy, gdyż mój problem jest pomiędzy lustrzankami cyfrowymi a kompaktami z wymienną optyką
Po tygodniach porównań, poszukiwań, czytania artykułów mam w głowie mętlik, więc zdecydowałam się poprosić o opinię tutaj.
Poszukuję aparatu do około 1300 zł, aby robić zdjęcia przede wszystkim w pomieszczeniach.
Chodzi o zdjęcia na aukcje internetowe/sprzedażowe.
Od razu zaznaczam, że zdjęcia te nie muszą być super profesjonalne. Żeby takie były to wiem, że ważniejsze jest światło, tło etc, ale niestety nie dysponuję ani nie będę dysponowała większymi środkami, a aparat to 1 konieczność.
Chcę żeby zdjęcia były bez ziarna, w miarę jasne i wyraźne.
Aparat ten byłby także aparatem do użytku prywatnego - wyjazdy na wakacje, rodzinne spotkania i różne takie .
Jestem amatorem. Jedyny aparat jaki kiedykolwiek posiadałam to Olympus SP-510 UZ. Staram się coś czytać, rozumieć oraz nie używać wyłącznie trybu auto lecz jestem na początku tej drogi.
Wpadły mi w oko:
Canon 1100D z obiektywem 18-55 mm IS II f/3,5-5,6
Samsung nx1100 obiektyw 20-50 mm f/3,5-5,6 + lampa
który wybrać?
czy jest spora różnica w jakości zdjęć ?
w kilkunastu porównaniach które przejrzałam, artykułach które przeczytałam etc raz Samsung jest wyżej oceniany raz Canon...
A ja wiem, że już nic nie wiem.
Wysłany: Wto 11 Lut, 2014
Do rzeczy jakie opisujesz doskonale się nada każdy (niemal) kompakt a lustrzanka będzie mniej uniwersalna i znacznie większa, oferując przy tym mniejszy zakres ogniskowych. Na Twoim miejscu do takich zastosowań kupiłbym kompakt do tego "użytku prywatnego" a to o czym piszesz (aukcje internetowe) da radę zrobić bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12