Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 26 Lut, 2014 Za chwilę kupię fuji F770EXR
Dzień dobry.
Zamierzam za chwilkę kupić tego fuji, albo wybuchnie mi głowa od grzebania w sieci i zastanawiania się czy dany komentarz/recenzję opłacono, czy nie...
Większość zdjęć jakie żona przynosi z placu zabaw i imprez przedszkolnych syna jest nieostrych i zawalonych wysokim iso. Sporo zdjęć ze szkolnych imprez w pomieszczeniach, żona jest nauczycielką. Żona najwyżej ustawi kółkiem gotowy program, ja niewiele więcej. Aparat musi mieć szybki AF. Nie potrzebuję takiego dużego zumu. Nie potrzebuję GPS, ale te niższe modele nie bardzo już są...
Czy to jest dobry wybór w tej cenie?
Pozdrawiam!
[ Dodano: Czw 27 Lut, 2014 00:26 ]
Może Olympus SZ-31 lepiej? Wiem, że zoom, ale wszędzie zoom
Przepraszam za post pod postem, nie mogę już edytować poprzedniego.
No wszędzie "wciskają" zoom jak się chce aparat z matrycą cmos za 600 - 700zł. Kupiłem w końcu to fuji za 600zł w mediaexpert jest, ale nie wiem po cholerę mi ten zoom...
No wszędzie "wciskają" zoom jak się chce aparat z matrycą cmos za 600 - 700zł. Kupiłem w końcu to fuji za 600zł w mediaexpert jest, ale nie wiem po cholerę mi ten zoom...
No to po jaką cholerę kupiłeś - będziesz focił mrówki na balkonie sąsiada z naprzeciwka?
Z deszczu pod rynnę, żona nadal będzie przynosić poruszone zdjęcia
Trza było olać CMOS, za to patrzeć na jasność obiektywu i ew. rozmiar matrycy...
TomPL2, po to przyszedłem na forum, żeby prosić o radę. Po zamieszczeniu pytania czekałem jeszcze cały dzień i nikt nie napisał słowa, więc kupiłem.
Myślałem, że matryca CMOS daje różnicę na +.
Liczę na to, że szybszy AF zrobi swoje i zdjęcia będą lepsze niż na naszym poprzednim fuji S5800. On nawet nie ma stabilizacji.
Tak już z czystej ciekawości, co powinienem był kupić??
Tak już z czystej ciekawości, co powinienem był kupić??
Jakiś podręcznik do nauki fotografii cyfrowej. Ja używa(łe)m "Podręcznik fotografii cyfrowej" autorstwa Douga Harmana. Jest bardzo przyjaźnie napisany i zawiera informacje przydatne od etapu początkującego do średnio zaawansowanego amatora. Bez tego żaden aparat nie zapewni Ci oczekiwanego efektu, bo nie będziesz umiał wykorzystać jego możliwości. Niestety - nic, co wartościowe, nie przychodzi samo, bez wysiłku.
Szybki AF to nie wszystko - aparat musi jeszcze zapewnić w trybie automatycznym krótkie czasy migawki (załóżmy że tryb sport da radę) a obiektyw musi być w miarę jasny. Nie znam aparatu za 600zł który by to potrafił. Przechodząc na tryb manualny możesz wymusić ustawienia, które lepiej wykorzystają dany aparat.
Może jakiś używany typu Samsung EX-1 da radę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10