Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ponieważ jak widać na forum sporo osób jest zainteresowanych kupnem Nikona Monarcha 7 , w tym ściągnięciem go z USA, warto śledzić wątek błyszczących metalowych części wewnątrz konstrukcji obniżających kontrast obrazu :
Zastanawia mnie jedno. O co jest zubozona lornetka Nikona, a w czym jest lepsza lornetka Lynx HD produkowana dla belgijskiej firmy Kite Optics. Roznica w cenie ogromna.
Zastanawia mnie jedno. O co jest zubozona lornetka Nikona, a w czym jest lepsza lornetka Lynx HD produkowana dla belgijskiej firmy Kite Optics. Roznica w cenie ogromna.
Jakiś czas temu miałem w ręku Vixen New Foresta 8x32 i odpowiednik Kenko ; różniły się tylko trochę kształtem gumy na zenątrz i lekko kolorem powłok. Mając je przed sobą można było przypuszcvzać , że są z tej samej fabryki. Na Optycznych jest test obu i jak widać różnice w powłokach dały inną transmisję .
Myślę, że tu będzie podobna sytuacja lynx/nikon a o różnicy w cenie każdy już sam zdecyduje , czy warto. Myślę, że Lynx nie jest popularny w Polsce i Optycznie nie wezmą jej na warsztat.
Nie tam, żebym się znał, ale nie spotkałem się z problemem nistkiego kontrastu w lornetkach M7 8x30 sprzedawanych na rynku europejskim. Nie jest wykluczone, że na rynek USA trafiła pewna partia wadliwych egzemplarzy, ale - jak napisałem - w Europie problem nie występuje!
Jaksa polityka chyba jest bo Nikon M5 jest drozszy u mnie (330 USD+Vat w USA, a w Kanadzie nawet 400) niz u was (1100zl z Vat) co jest raczej rzadkim zjawiskiem. Wczesniej roznice byly jeszcze wieksze ale sie stopniowo wyrownuja. Mysle wiec ze to raczej polityka cenowa niz jakosciowa. Skutkiem tego jest tylko konfuzja kupujacych.
Za ok.2 tyg.osobiście się przekonam jak to jest z tym kontrastem, wyczernieniem, pierścieniami itp w amerykańskim M7 8x30 i oczywiście nie omieszkam podzielić się swoimi spostrzeżeniami z Wami.
Póki co ciekawe rzeczy dzieją się w ameryk.slkepach wysyłkowych.Wczoraj jeden z nich wyłamał się i obniżył cenę M7 o $80 do 297 (po tej obniżonej znajomy zamówił go dla mnie), lecz dziś powrócił do ceny wyjściowej a dzis dokładnie to samo zrobił inny sklep.Może wyprzedają felerną partię?
To by tylko potwierdzało mój post wyżej.
Jak tak dalej pójdzie to kiedyś będziesz szukał obiektywu z Texasu, bo jest ostry, obiektywu z Folrydy bo AF trafia, korpusu z Kalifornii, bo matryca czysta, lornetki z Idaho, bo dobra kolimacja.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10