Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zdjęcia reklamowe typu "duch"
Autor Wiadomość
niemamloginu89 
Początkujący

Wysłany: Czw 13 Lut, 2014   Zdjęcia reklamowe typu "duch"

Witam,
musze zrobić zdjęcia pewnych rzeczy (koszulek) w postaci "ducha" czyli bez widocznego manekina, czy macie jakiś pomysł jak to zrobić?
Rzecz w tym, że będzie dużo zdjęć i musze znaleźć sposób aby zrobić to bez poprawiania rzeczy w photoshopie

chodzi o zdjęcia tego typu:

Istnieje jakaś możliwość?

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Czw 13 Lut, 2014   

niemamloginu89 napisał/a:
musze znaleźć sposób aby zrobić to bez poprawiania rzeczy w photoshopie
ale to się właśnie robi w Photoshopie... :roll:

mozer 
bo Pentax

niemamloginu89, może szkielet z drutu?

niemamloginu89 
Początkujący

jaad75 napisał/a:
niemamloginu89 napisał/a:
musze znaleźć sposób aby zrobić to bez poprawiania rzeczy w photoshopie
ale to się właśnie robi w Photoshopie... :roll:

ale to jak robisz w photoshopie? na manekinie i później jak zrobić by był "środek" nałożony?

Szkielet z drutu? Właśnie myślałem o drutach tylko takiego chyba się nie da kupić ?

jaad75 
Klub Pierdzieli

niemamloginu89, jest trochę tutoriali w necie. Ten środek wklejasz z wersji ubranej tyłem.

[ Dodano: Czw 13 Lut, 2014 21:56 ]
http://www.youtube.com/watch?v=Lyk4g_PhVWs

niemamloginu89 
Początkujący

Teraz już rozumiem ;) Dzięki

i to jest pewnie raczej jedyna możliwość wykonania tego typu zdjęcia?

Matys-Studio 
Nowy
matys-studio.com

Wysłany: Sro 26 Mar, 2014   

Hej, w tym przypadku i przy takim dekoldzie rzeczywiście optymalnym rozwiązaniem będzie zrobienie dwóch zdjęć i sklejenie ich w photoshopie. Jak znajdę chwilę, to wrzucę filmik na swojego bloga pokazujący sposób, w jaki montuję zdjęcia typu duch.
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 26 Mar, 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Tutejszyn 
Optyczny

Matys-Studio, daruj sobie ten tutorial. Podobnie jak denną reklamkę w avatarze.

Matys-Studio 
Nowy
matys-studio.com

Tutejszyn napisał/a:
Matys-Studio, daruj sobie ten tutorial. Podobnie jak denną reklamkę w avatarze.

Słuchaj, Ty jesteś zaawansowanym fotografem i Tobie takie denne tutoriale nie są potrzebne, ale inni może skorzystają. Jak chciałbyś podzielić się swoim doświadczeniem w robieniu duchów, to zapraszam do dyskusji w temacie :) W tym temacie rozmawiamy o zdjęciach typu duch, a nie trollujemy. Pokaż, jak Ty robisz tego typu zdjęcia i przede wszystkim rozluźnij się ;)

Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Czw 27 Mar, 2014   

Matys-Studio napisał/a:
Słuchaj, Ty jesteś zaawansowanym fotografem i Tobie takie denne tutoriale nie są potrzebne, ale inni może skorzystają.
Naprawdę uważasz, że trzeba pokazywać ludziom, jak zrobić wytnij i wklej? A może dla Ciebie jest to jakiś wyczyn, który opanowałeś i teraz z dumą chcesz go przekazać światu?
Wybacz, że jestem niemiły, ale reklamujesz się na chama, a to porządne forum jest.

Matys-Studio 
Nowy
matys-studio.com

Tutejszyn napisał/a:
Naprawdę uważasz, że trzeba pokazywać ludziom, jak zrobić wytnij i wklej?

Ja robię nieco inaczej, a to o czym piszesz, to chyba Twoja technika.

Tutejszyn napisał/a:
A może dla Ciebie jest to jakiś wyczyn, który opanowałeś i teraz z dumą chcesz go przekazać światu?

Z tego co się orientuję, to wiele osób nie potrafi tego precyzyjnie sklejać i wiele osób robi to niedbale. Podaj mi jakiegoś maila do siebie, to prześlę Ci małe porównanie i wtedy zrozumiesz o czym piszę. Nie chcę tu upubliczniać czyjejś pracy, bo kompromitowanie nie jest moim celem. Tobie też z chęcią prześlę fotkę do sklejenia. Chętnie zobaczę to Twoje kopiuj/wklej.

Tutejszyn napisał/a:
Wybacz, że jestem niemiły

E, tam... bardziej mnie to rozbawiło niż zdenerwowało. Daj na luz, nie wyczuwam w Tobie złości ;)

Tutejszyn 
Optyczny

Matys-Studio napisał/a:
Chętnie zobaczę to Twoje kopiuj/wklej.
wejdź do mojej galerii. W tej odsłonie (często czyszczę zawartość galerii) wszystko wykonane ręcznie. Jest tam też kopiuj i wklej.

Matys-Studio 
Nowy
matys-studio.com

Twoją galerię widziałem, ale nie ma tam zdjęć o których rozmawiamy. Kopiuj i wklej w przypadku ducha, to spore uproszczenie :) Trzymaj się tematu, a nie mydlisz oczy renderami :) BTW, szacun dla Twoich prac, podobają mi się, ale nie mają one żadnego związku z tym tematem.

Tutejszyn 
Optyczny

Matys-Studio napisał/a:
nie mają one żadnego związku z tym tematem.
Trochę jednak mają. Choć fakt, nie ma tam "duchów". Jednak posługuję się na tyle sprawnie szopem, aby móc w tej dziedzinie wyrażać swoje opinie, łącznie z tą dzisiejszą. Najważniejsze jest jednak to, że obawiam się, że więcej będzie w tym tutorialu, czy blogu reklamy "Matys-Studio", niż rzeczywistej porady. Szkoda, ze nie zalogowałeś się normalnie jak człowiek.

mozer 
bo Pentax

Tutejszyn, coś się człowieka przyczepił... Jeśli pisze na temat, to niech sobie ma w stopce, czy tam gdzie, cokolwiek. Szczególnie jeśli reklamuje coś swojego, a nie masowo na zlecenie...

Odpowiedz do tematu