Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: hijax_pl
Sob 24 Maj, 2014
najwiekszy zoom optyczny??
Autor Wiadomość
mr.banach 
Nowy

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014   najwiekszy zoom optyczny??

Witam!
obecnie widzę że największy zoom optyczny to x60.
Coś się zapowiada na coś większego?
Przed zakupem chciałbym się upewnić, bo ostatnio kupiłem x18 a mac ppóźniej
w sklepach pojawiły się x30... Załamałem się...

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014   

mr.banach, każde kolejne zwiększenie zoomu optycznego w kompaktach to jest kolejne pogorszenie jakości. Używasz tego zoomu x18 w swoim aparacie? Jeśli tak, to do czego, bo każde kolejne zwiększenie tego zoomu to np. coraz większe problemy ze stabilnym utrzymaniem tego w ręku.

mr.banach 
Nowy

Czy ja wiem... z recenzji p520 nikona wychodzi ze fajne zdjęcia...
poza tym żyłem w przekonaniu ze tylko cyfrowy zoom pogarsza jakość...
no ale nie o tym w temacie, szykuje się coś lepszego?

TomPL2 
Optyczny

Samoloty coraz wyżej latają, a sąsiadka się przeprowadza na druga ulicę? ;)
Największy to aktualnie ma chyba Sony H400 - ponad 63x. Ale czy koledze chodzi o współczynnik "x" czy o najdłuższą ogniskową?

mr.banach 
Nowy

Co ten Soniak taki tani? Pewnie gorszej jakości zdjęcia od canona? 500zl roznicy

[ Dodano: Pią 23 Maj, 2014 12:31 ]
Jestem na ntronie photographyblog.com gdzie znajdują się przykładowe zdjęcia aparatu h400.
Wyjaśni mi ktoś o co chodzi z opisami?

a) 1/1250 sec
b) f/3.4
C) 25 mm
d) ISO 80

Proszę o wyrozumiałość, jestem w tym zielony... :wink:

komor 
Moderator

mr.banach, musisz w takim razie kupić sobie jakąś książkę o fotografii albo poczytać jakieś tutoriale internetowe o ekspozycji.

a) czas ekspozycji
b) przysłona
c) ogniskowa
d) czułość

mr.banach 
Nowy

Chyba będę musiał...
co waszym zdaniem jest lepsze dsc h400 czy coolpix p6000??

Tutejszyn 
Optyczny

mr.banach napisał/a:
co waszym zdaniem jest lepsze dsc h400 czy coolpix p6000??
lepszy będzie zimny okład na czoło.. Ochłoń trochę. Lepsza już będzie pompka do powiększania penisa, ale nawet tutaj "x63" da marne rezultaty.

mr.banach 
Nowy

Barany jednak są wszędzie... po co się to wogole rodzi... brak słów...

Proszę o poradę w wyborze, pomoże ktoś??

krisv740
[Usunięty]

komor, a ja bym proponował banować takich b..ów , którzy tylko inwektywy znają.... a za grosz rozsądku brak w głupiej głowie....

TomPL2 
Optyczny

mr.banach napisał/a:
Barany jednak są wszędzie... po co się to wogole rodzi... brak słów...
Proszę o poradę w wyborze, pomoże ktoś??

Ja bym ci pomógł w trochę mniej dosadny sposób niż Tutejszyn, ale się boję, bo już mi jeden kolega zarzucił, że ćwiczę tylko swoje zdolności lingwistyczne:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=24889
Pytanie pomocnicze: co jest lepsze Porsche Carrera GT czy Jeep Grand Cherokee?

mr.banach 
Nowy

Przez całe życie nie spotkałem tylu śmiesznych ludzi co na tym forum w jeden dzień...
nie miałeś okazji użytkowania któregokolwiek z tych aparatów to na ch*** sięodzywasz??

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mr.banach, opanuj się.

To forum techniczne, nie dziw się, że jak ktoś pyta o wątpliwej jakości aparaty, których jedyną zaletą jest eksponowanie zooma, spotyka się z taką reakcją. Megazoomy to mega kompromisy. Cokolwiek nie wybierzesz będzie tak samo kiepskie. Jeśli jakość zdjęć Cię nie razi - każdy z tych aparatów będzie ok.

mr.banach 
Nowy

Dooobra... zamknięcie temat.
idę na inne forum,

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi