Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mozer, bez przesady. Za 300zł można nawet sensownego Manfrotto dostać z głowicą. To raczej kwestia z jakim szkłem to 6D oraz przewidywanych warunków pracy. Ja na Fanciera WF-531BT z głowicą WF-593BH, czyli zestawie za około 200zł, stawiałem 1Ds z Sigmą 50-500mm, ale fakt, milej się pracuje z masywnym karbonowym Gitzo.
tez slyszalem ze np na HAMA TRAVELLER COMPACT PRO utrzyma sie. Niestety samo wykonanie + stabilnosc troche mnie przeraza...wiec co proponujecie panowie...
[ Dodano: Czw 29 Maj, 2014 00:54 ]
canon 6d + szklo Canon EF 24-105 mm f/4L
jak dla mnie dla amatora, ze tak mozna powiedziec to myslalem o tym chociaz wiem ze to chyba nie jest za dobre rozwiazanie... dlatego taki post z zapytaniem:
Hama Traveller Compact Pro Neu
Głowica kulowa 3D umożliwia perfekcyjne ustawienie aparatu do wykonywania zdjęć o orientacji pionowej i poziomej
płytka do szybkiej wymiany kamery
obrotowa kolumna środkowa do ustawiania w pozycji retro umożliwia wykonywanie zdjęć makro z poziomu podłoża
kolce na stopkach statywu zapewniają stabilność na miękkim lub śliskim podłożu
kompaktowy format, idealny do stosowania w podróży, na urlopie, na wycieczkach plenerowych
Wysokiej jakości statyw
Bardzo lekka konstrukcja aluminiowa
4-częściowe nogi
Głowica kulowa 3-D
Wykręcana kolumna środkowa - zastosowanie idealne do Makrofotografii
Gumowe stópki
Zaciski do blokowania wysokości nóg
Specjalna pianka na nogach statywu - idealna w zimie
Hak do powieszenia obciążenia
Poziomica
W zestawie futerał
Waga: 1370 g
Profil nóg statywu: 23 mm
Min. wysokość: 52 cm
Wysokość po rozłożeniu: 163 cm
Maks. obciążenie: 4 kg
Kolor: czarny
[ Dodano: Czw 29 Maj, 2014 01:04 ]
z tym ze ktos pisal ze jesli chodzi o obciazenie tego statywu to zle podali i wynosi do 10kg...
Twój zestaw nie przekracza nawet 1.5kg, więc co nie kupisz w tej cenie to powinno wytrzymać. Kupując statyw warto zwrócić uwagę na głowicę i jej system montażu.
Twój zestaw nie przekracza nawet 1.5kg, więc co nie kupisz w tej cenie to powinno wytrzymać. Kupując statyw warto zwrócić uwagę na głowicę i jej system montażu.
Poniewaz ststyw (i glowica) ma nie tylko utrzymac, ale utrzymac stabilnie to maksymalne obciazenie statywu powinno byc conajmniej dwa razy wieksze niz masa zestawu. Wiec 4kg to nie jest wcale tak duzo, chociaz na zestaw pytajacego wystarczy
Popatrz na Benro - chinszczyzna ale calkiem dobra. Ja kupilem statyw (max. udziwg 8kg) z glowica kulowa (max. udziwig 12kg) za lekko ponad 400PLN (3 lata temu). Zestaw 6D + 70-200f2.8 IS + TC2.0 trzyma bardzo stabilnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11