Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 21 Gru, 2012 Która lampa do Canona: Metz 44 AF-1 digital czy NISSIN Di622
W zasadzie jestem prawie zdecydowany na jedną z tych dwóch. Będę wdzięczny za pomoc w podjęciu decyzji zwłaszcza, że jak widać sam używam innego systemu, więc z Canonem nie mam doświadczeń.
Mam ten sam dylemat,która z dwóch?
A może Sigma EF-530 DG ST z liczbą przewodnią 53
witaj
metz sprawdzi sie bardzo dobrze, nie daj się naciagac na drogie ciezkie i mocne lampy..
wybieraj posrod
metz 44 - prosta solidna lampa
yongnuo 565ex - lampa z wyzszej polki, wieksza i mocniejsza z dluzsza gwarancja ale chinska...
nissin di622 - mocna i glosna ale tansza
jak bedziesz mial wiecej pytan napisz do nas maila..
Ostatnio zmieniony przez goltar Wto 15 Sty, 2013, w całości zmieniany 1 raz
yongnuo 565ex - lampa z wyzszej polki, wieksza i mocniejsza z dluzsza gwarancja ale chinska...
l
...ale troche racji jest, YN565 z tych trzech jest najmocniejsza i wykonanie jest calkiem dobre. Metz to tez solidna firma i raczej o jakosc nie ma sie co martwic, ale cena jest wieksza. Najslabiej chyba wychodzi w zestawieniu Nissin. O Metzu i Nissinie moje opinie sa z netu, nie uzywalem tych lamp.
Ostatnio zmieniony przez goltar Wto 15 Sty, 2013, w całości zmieniany 2 razy
Mam Nissina di622 M2, zaczęła trochę skrzypiec prze obrocie głowicy, jest ciężka,
baterie chyba też lubi. Banalnie prosta w obsłudze i w miarę tania.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 17 Sty, 2013
chawison.pl napisał/a:
metz sprawdzi sie bardzo dobrze, nie daj się naciagac na drogie ciezkie i mocne lampy..
bo lampy z przewodnią 58 to ZUO te z mocą poniżej to dobro ?
chawison.pl napisał/a:
ale recenzja w sumie wszystko to prawda, no moze poza tym że yn565 jest droga.
chawison.pl, skoro nie uzywałeś tego sprzętu, to po co zabierasz głos ?
Soniak10, jeżeli miałbym wybierać między dwoma z tematu wziąłbym metza, przecietnie dla amatora specjalnych różnic między nimi nie ma, metz jest solidniejszy. Mój stary nissin dawno temu wyzionął ducha, w pamięci pozostało mi tylko jego badziewna jakość wykonania i prostota obsługi "bez fajerwerków". Przedwczoraj wraz z dwoma szkłami w plecaku dostałem tego nissina i widzę, że nie tylko u mnie wszystko chodziło jak w "radzieckim czołgu", z ciekawości wyjałem to z plecaka i juz pamietam co mnie denerwowało, czyli wkładanie do niego baterii, fajnie się przesypują w komorze, później obrót palnika i uśmiech na twarzy, nawet YN są solidniejsze
Usjwo napisał/a:
YN565 z tych trzech jest najmocniejsza i wykonanie jest calkiem dobre.
powiedziałbym nawet, że 580 i 580II są odrobine lepiej wykonane niż ten nissin, szczególnie jeżeli chodzi o głowicę z palnikiem.
Soniak10, jak masz wydać 600 ziko weź YN 565, tym bardziej że to dla amatora.
jeżeli miałbym wybierać między dwoma z tematu wziąłbym metza
No więc tak, jak już pisałem wyżej, też raczej jestem coraz bliższy tej marce. Z tym tylko, że podczas grzebania w necie (głównie ceneo) w oko wpadł mi wyższy model, mianowicie METZ 50 AF-1. Różnica w cenie ok 130 zł (50-ka kosztuje od 695 zł, 44-ka 560 a YN565 645 zł). Mam jeszcze ok. miesiąca na decyzję, ale chyba będzie to Metz i jeżeli tak, to prawie na pewno 50 AF-1.
Ale dzięki za utwierdzenie mnie co do wyboru marki
bierz metza 50 af 1 lub juz tylko systemowke. To ma byc prezent a nie jakas tania alternatywa... Te tansze ona sama sobie dokupi jak bedzie potrzebowala rozbudowy oswietlenia.
Zależy kto czego oczekuje od lampy. Dla mnie gadget. 203g gramy na golasa, mieści się w kieszeni, dość użyteczne pokrętła oraz zatrzask mocowania ISO, tryb światła stałego i na tym chyba koniec. To jak smartfon lub zoom 16-300 z makro do lustrzanki - ma wszystko co potrzebne dla niewymagających, ale jeśli potrzeba jakości to nie wydoli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14