Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
edit: własnie sprawdziłam cenę tego BG-E5 na fotoaparacikach i róznica nie jest wcale taka duża jednak. niemniej jednak jestem ciekawa Waszego zdania w temacie tego zamiennika
Zdecydowanie odradzam zakup zamiennika, z reguły są one dużo gorzej wykonane i z materiałów niskiej jakości. Ze spasowaniem też bywa różnie. Warto dołożyć do oryginału.
mam również pytanie - lecz dotyczące gripa do eos_a 400D
znalazłem fajny zamiennik, mianowicie : Grip BG-E3 z LCD czy inaczej zwany BG-E3 PRO ( http://www.ceneo.pl/1096771 )
Oczywiście zwróciłem na niego tylko uwagę ze względu na wyświetlacz no i cena 300 pln - faktycznie porównując do gripu Canon 400-500pln. Może faktycznie dać to 200-250 mniej i nie mieć loga CANON w tym jednym przypadku ?
Delta to kiszka kumpel to kupił i się nadział nie radzę brać tego badziewia. Guma odchodzi, niestabilny (słabo spasowany). Materiały kiepskiej jakości. Ja kupiłem do 400D oryginał mnie tam nie stać na oszczędzanie.
a można za kupić ( czy w ogóle jest ) grip canona do 400D z LCD ( orginał ), czy tylko delta to wykombinowała ??
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008
meis napisał/a:
a można za kupić ( czy w ogóle jest ) grip canona do 400D z LCD ( orginał ), czy tylko delta to wykombinowała ??
a po co ci ten problem???
za parę złotych więcej masz oryginał canona i prawdopodobieństwo "0" problemów z eksploatacją.
cena gripu do 400 jest przystępna i imo nie warto kombinować!
bo dzięki temu gripowi rozwiąże się mój nieustanny problem dotyczący samowyzwalacza !
i właśnie dlatego zadałem pytanie czy tylko Delta produkuje te z LCD - oczywiście jak by był Canon to bym brał Canon - oczywiście, że za większe pieniądze ale w tym przypadku mądrze wydane - z uzasadnieniem
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008
za parę złotych masz pilota do 400 i kłopot z głowy
Zakupiłem grip do Canona (eos 400D) i chcę zdać małą relację.
Grip firmy Jenis - wersja PRO ( wyposażony jest w podświetlany wyświetlacz LCD ). Nie mogę go porównać do gripa Canon_owego ponieważ nie miałem takiego w ręku. Ale budowa jest solidna aczkolwiek guma na uchwycie nie wydaje się wytrzymać wieków ( ale na razie jest ok - i wydaje mi się, że może być OK nawet przez długi okres ). W ręku trzyma się dobrze ( ułożenie jest wykwintne ). Czytałem, że budową niczym się nie różni od Canon.
Ale właśnie dlaczego nie canon - czym się sugerowałem biorąc właśnie ten.
Skusił mnie LCD a raczej funkcję, których mi strasznie ale to strasznie brakowało !!
Funkcja, której non stop używam ( a której nie ma eos ) ustawianie paru zdjęć naraz w samo wyzwalaczu ( np. zrobi 2 zdjęcia poczeka 25s. zrobi kolejne 2 i tak np. przez 10 min ). Fajna funkcja jak się jest leniwym a chce mieć zdjęcia na urodzinach - aparat na statyw - czas, że foto 3 zdjęcia co 5 min i tak przez 3h - i mamy fajna relacje z imprezy .
Również brakowało mi długiego czasu naświetlania - w gripie ustawienie możliwe do 99h.
Wiem wiem, że canon to canon ale jak by tylko wyszedł grip z tym uzupełnieniem to bym go 100% zakupił ( i pilot to nie to samo !! )
Również brakowało mi długiego czasu naświetlania - w gripie ustawienie możliwe do 99h.
a tryb bulb ?
co do LCD... muszę przejrzeć ten model. pewnie sam się kiedyś skuszę. ja bym skusił się na taki z WiFi, bo mam sieć po domu to nie musiałbym czytnika szukać
Co do samowyzwalacza ja poradziłem sobie za pomocą pilota bezprzewodowego
Dzięki za opis
Ja też mam Jenisa, ale wersję zwykłą - bez tych wszystkich bajerów. Moim zdaniem guma na uchwycie jest bardzo fajna i wygodna. Mam tego gripa ponad rok i nic się nie odkleiło i nie wytarło. Generalnie konstrukcja robi całkiem niezłe wrażenie, chociaż można się trochę przyczepić do pracy kółka, które chodzi trochę gorzej niż to w korpusie.
Ale...
Czasami coś dziwnego dzieje się właśnie z pracą tego kółka, ale nie chodzi o mechanikę, tylko raczej o elektronikę. Otóż, co jakiś czas kółko zaczyna pracować jakby tylko w jedną stronę mimo, że kręcę w nim w obie strony. Nie ważne, w którą stronę się kręci, zmieniana wartość tylko się zwiększa. Co ciekawe, wtedy kółko w aparacie też zaczyna działać tylko w jedną stronę, stąd sądzę, że to jakaś wada elektroniki. Trzeba wtedy wyłączyć i włączyć gripa i wszystko wraca do normy. Nie zauważyłem żadnej reguły występowania tego zjawiska. Nie testowałem też tego gripa z innym aparatem.
Mam takie pytanie do osób mających grip z LCD
pytanie dotyczy energii - myślałem, że jak w gripie jest dodatkowa bateria ( CR 1616 3V podtrzymująca ( tak do dziś myślałem ) wyświetlacz ) to LCD nie będzie brał prądu z akumulatorów. Dziś gdy chciałem porobić fotografie - aparat był nie używany z 10 dni, okazało się, że akumulator jest całkowicie rozładowany. Okazało się, że LCD bierze z niego zasilanie ( gdy włożyłem naładowane aku - LCD się wyświetlił po wyjęciu aku LCD się wyłączył ).
I moje pytanie dotyczy tego jak wyłączyć LCD w czasie, gdy aparat jest nie używany (po prostu leży w przykładowej szafie ). Oczywiście przełącznikiem na OFF wyłącza aparat, ale LCD cały czas wyświetla :/
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008
Witam.
Lcd cały czas sie pali i chyba nie mozna go wyłączyć.
Ale jak wyjąłem baterie z gripa to wyświetlacz cały czas sie palił, ma on własną bateryjke.
Pozdrawiam
już wiem chyba na czym polegał mój problem ( a raczej na pewno polegał )
zostawiłem go w trybie czuwania ( suwak w gripie miałem ustawione na środkowej pozycji - opcja wyszukiwania urządzeń np. pilota )
no i tak przez parę dób cały czas reagował i czuwał, że aż bateryjka się rozładowała a później akumulator
teraz mam go ustawione na trybie standardowym i wszytko jest SUPER !! !!
No i zabiliście mi ćwieka. Chcę kupić grip do canon 450d i sępie się na zamiennik delty http://www.fotoplanet.pl/...00d-p-4735.html i czytam, że może się wieszać i wykonanie kiepskie. Czy może napisać ktoś kto posiada zestaw 450 + ten grip jak to wygląda w praktyce? będę wdzięczny. Oryginał ładny ale 400zł a tu 200zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11