Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl
 
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy


 Ogłoszenie 

Zapraszamy na Festiwal Optyczny

Zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnej imprezie organizowanej przez naszą redakcję.
Więcej informacji znajdziecie TUTAJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Aparacik do 600zl max
Autor Wiadomość
Arucard 
Nowy


Posty: 13
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 18:13   Aparacik do 600zl max

Jaki aparat mozna do tej kwoty kupic? Slyszalem ze Canon A610 bedzie idealny.. inni mowia ze Fuji S5700.. widzialem zoom fuji, swietny ale czy to jedyny pozytyw tego ogromnego rozmiaru?
 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






Daimon 
Rozmowny



Pomógł: 7 razy
Posty: 393
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 18:59   

Za ta kasę proponuje Ci Canona A570 IS - http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/160327
Dobry, wypróbowany aparat który da Ci sporo możliwości, takich np. jak ustawienia manualne. Do tego masz stabilizację optyczną(IS). Tutaj pełna specyfikacja - http://www.optyczne.pl/in...40&pix=0&zoom=0
 
 
Arucard 
Nowy


Posty: 13
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 19:14   

A A720IS? 40zl drozszy.. czytalem test 710is tutaj na optyczne.pl i wydaje mi sie ze zmiata 610, nie? :) co o tym myslicie?
 
 
qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)



Pomógł: 4 razy
Posty: 341
Skąd: Zgorzelec
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 22:04   

Słuchaj no NUWORYSZU!!! Jak Wodzu Daimon (Popatrz na awatar) mówi, że A570IS to masz brać taki i nie ma to tamto - decyzja zapadła! Podjął ją Wódz! :)

A tak serio idąc tym tokiem myślenia, że ten tylko 40 PLN droższy, to tak tu czterdzieści, tu 60 albo 100 i na aparat Wydasz 1000 PLN! A w temacie było do 600 PLN max! :roll:
 
 
Arucard 
Nowy


Posty: 13
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 22:08   

: (



Ale ten 570 kosztuje 500 a 720 kosztuje 600 no i patrzac na rozne testy robi duzo ladniejsze testy.. wiec pytam : (
 
 
mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best



Pomógł: 93 razy
Posty: 7364
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 22:18   

hmm a wiesz, że d3 + 24-70/2.8 mimo że kosztować będzie 20k to i tak w stosunku cena/jakość będzie bić A570 na łeb na szyje? ;)

no ale słusznie mówiąc - pomyśl na ile Ci czego trzeba :)
 
 
 
qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)



Pomógł: 4 razy
Posty: 341
Skąd: Zgorzelec
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 22:27   

Kto pyta nie blądzi ;)

A na początek się Określ i Zadecyduj ostatecznie ile rzeczywiście Chcesz przeznaczyć pieniążków na ten aparat :roll: Bo Daimon na pewno dobrał Ci optymalny sprzęt do kwoty :) A jak się zaraz okaże, że Możesz wydać 1200 na ten zakup, to Daimon Ci znowu dobierze coś optymalnego - tylko że zrobi to juz po raz drugi (przez Twoje roztargnienie) i może spowodować klątwę, że zakupiony przez Ciebie aparat będzie cykał fotki do góry nogami - a takiej wady nie usunie Ci żaden serwis - więc Waż swoje słowa na przyszlość! :grin: :lol: :grin:
 
 
Arucard 
Nowy


Posty: 13
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 22:43   

Nie no moge 600 wiec chce wydac 600 :P a tak na powaznie to zoom x6... dla mnie bardzo istotny naprzyklad. Pozatym przyslona i ogniskowa gorsza niz w 720 i ogolnie czytalem duzo testow i osobiscie sklanialbym sie ku 720 o ile panowie nie macie zastrzezen przeciwko temu modelowi ;)


a makro tego modelu jest poprostu cudowne na czym mi zalezy bo polowa zdjec to bedzie makro :)
 
 
qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)



Pomógł: 4 razy
Posty: 341
Skąd: Zgorzelec
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 23:05   

No to powiem Ci, że model ten (720) cieszy się dosyć dobrymi opiniami użytkowników (nie znam go z praktyki, a jedynie z opisów - głównie z tego forum), więc jeżeli na pewno wystarczy Ci zoom x6 to możesz zaryzykować ;) Pamiętaj jednak, że koszt 615 PLN + 12 PLN przesyłka (wg. e-cyfrowe) to dopiero początek wydatków. Zapewne Zechcesz jeszcze zaopatrzyc się w jakiś pokrowiec/torbę do transportu, kartę pamięci, no i jeszcze musisz pamiętać odokupieniu akumulatorków "paluszkowych" i ładowarki do nich - także finalny koszt może ci się zamknąć w granicach 750 PLN - przy dobrych układach :roll: Może właśnie dlatego Wodzu Daimon :) polecił Ci tamten model, byś mógł dokupić do niego jeszcze te niezbędne akcesoria i zmieścić się wkwocie podanej w temacie :???:
 
 
Arucard 
Nowy


Posty: 13
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 23:14   

Aaa no to widzisz ja bylem sprytniejszy :P mam jeszcze 100zl odlozone na te wydatki dodatkowe ^^ a aparacik kosztuje 580 + wysylka = ~600.



Jakies specyficzny osprzet preferujecie? :d widzialem jak ktos u Was polecal ladowarke za 80zl :P ja mam od myszki taka zwykla, styknie prawda? :D akumulatorkow mam z 20 duracela bo kiedys sprzedawalem :P jedynie co chce kupic to karte sd 8gb za 100zl, tylko nie wiem jaka zeby byla odpowiednio szybka, no i pokrowiec :) wiec czekam na dalszy oddzew, pozdro :)
 
 
MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA



Pomógł: 115 razy
Posty: 7589
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 23:22   

Prosiłbym kolegę qadest1 by nie używał sformułowań w stylu "Wodzu Daimon".
 
 
 
qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)



Pomógł: 4 razy
Posty: 341
Skąd: Zgorzelec
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 23:25   

No 8 GB za 100 zł to raczej STANOWCZO sobie odpuść, bo ani to szybkie nie będzie, ani pewne. Ostatnio w biedronce po bodaj 39,90 były karty SD 4 GB - to już lepszy wydatek Byś Zrobił kupując takie dwie i jeszcze zaoszczędzisz siano na pokrowiec :) (chociaż osobiście nie powierzył bym zmagazynowania zdjeć takim nośnikom :roll: )
Zamiast karty 8GB lepiej serio pomyśl nad dwiema kartami po 4 GB w przypadku awarii uratujesz przynajmniej połowę zdjęć :roll: Chociaż ze swojego doswiadczenia - uzywam karty 1GB z 512 MB w rezerwie. Na 1 GB wchodzi mi przy rozdzielczosci 8Mpx ok 230 fotek, na 512 ok 120, nie zdarzyło mi się jeszcze użyć tej rezerwowej (!) - zawsze zdążę "gdzieś" zrzucic tą podstawową kartę :) Pomyśl może o dwóch porządnych kartach 2 GB jeżeli nie będziesz aparatu używał zamiast kamery DV - to z pewnością Ci zagwarantują komfort pracy :roll: :wink:

[ Dodano: Nie 09 Mar, 2008 ]
MM napisał/a:
Prosiłbym kolegę qadest1 by nie używał sformułowań w stylu "Wodzu Daimon".


OK! Przyjąłem do wiadomości i obiecuję poprawę - choć proszę Administracji to było tylko i wylącznie w formie żartu na co wskazują dodawane przezemnie emotikony. Za wszelkie ewentualnie wynikłe z tego powodu nieporozumienia serdecznie przepraszam. :oops:
 
 
Daimon 
Rozmowny



Pomógł: 7 razy
Posty: 393
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 23:30   

qadest1 napisał/a:
Słuchaj no NUWORYSZU!!! Jak Wodzu Daimon (Popatrz na awatar) mówi, że A570IS to masz brać taki i nie ma to tamto - decyzja zapadła! Podjął ją Wódz! :)


To żeś pojechał, qadest, ubawiłem się po pachy, jak to przeczytałem. :mrgreen:
Ale ten mój awatar przedstawia bardziej szamana niż wodza.

A Ty Arucard jak chcesz coś lepszego, to zwróć uwagę na Canona A720IS, o którym sam piszesz . Jak kupisz go w sieci to w budżecie się mieścisz - http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/225801

Tutaj masz galerię zdjęć z tego aparatu a jak chcesz test to go tam znajdziesz- http://www.dpreview.com/g...a720is_samples/
 
 
Arucard 
Nowy


Posty: 13
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 10:37   

Tylko prosze potweierdz ze w obrebie 600zl to jest najlepszy wybor ;)



p.s. czy te kropki na zdjeciach w nocy to rzecz normalna na aparaty tej klasy?

p.s.2 ma ktos wiecej fotek z makro bo jak narazie tylko 3-4 widzialem :/ a polowe zdjec w makro bede robic :) w sumie czytalem Wasz test o 710is ale to nie 720.. roznia 1mp :/
 
 
Daimon 
Rozmowny



Pomógł: 7 razy
Posty: 393
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 16:36   

Arucard napisał/a:
Tylko prosze potweierdz ze w obrebie 600zl to jest najlepszy wybor ;)


Tak, potwierdzam, za te pieniądze to jest najlepszy wybór.

Tutaj masz trochę więcej zdjęć w bliskich planach i na różnych ISO - http://www.dcresource.com...ot_a720-review/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12