Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy koc termiczny ratunkowy jest wytrzymały?
Autor Wiadomość
robertrobert1 
Bywalec

Wysłany: Pią 15 Sie, 2014   Czy koc termiczny ratunkowy jest wytrzymały?

Chcę zrobić blendę z tego koca, ale czy on się nie rwie? Nigdy nie miałem go w rękach.

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Pią 15 Sie, 2014   

Zależy jaki kupisz. Możesz kupić od cienkiej folii napylonej tlenkiem aluminium po wielowarstwową folię wzmacnianą nylonem, czy normalne koce jednostronnie pokryte dość trwałą warstwą termoizolacyjną.
Jak już musisz kombinować, to nie lepiej izolator zagrzejnikowy lub samochodową osłonę przeciwsłoneczną. Swoją drogą, jak byś nie robił, to nawet najtańszej chińszczyzny nie przebijesz ani ceną, ani jakością. :P

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Sob 16 Sie, 2014   

Blenda kosztuje naprawdę niewiele, czy sens kombinować z zamienikami? Taki koc kosztuje pewnie wiecej, a i ramkę jakaś trzeba zrobic

kozidron
[Usunięty]

a ja myślałem, że jak jaad75 pisał ze 3 lata temu o budowaniu studia w ten sposób przez różnych ludzi, to chyba nikt się na to nie zdobędzie na tym forum a jednak się myliłem :zalamany:

Usjwo napisał/a:
Taki koc kosztuje pewnie wiecej, a i ramkę jakaś trzeba zrobic

niestety taki koc kosztuje zero złotych, bo pewnie ściąga się go z miejsca, w którym kiedyś w razie pożaru mógłby się przydać :sad:

robertrobert1 napisał/a:
Chcę zrobić blendę z tego koca, ale czy on się nie rwie? Nigdy nie miałem go w rękach.

nie zwróciłem uwagi czy się rwie, miałem go raz w rękach podczas gaszenia pożaru, po dobiciu reszty bluzą pożar udało się ugasić.
robertrobert1, weź po prostu pozbieraj kasę na szpeje do studia. Koc gaśniczy jest przeciętnie biały, jakbyś pomyślał mógłbyś też użyć prześcieradła albo np. banera pod druk. Najgorszy i najtańszy baner chiński kosztuje 6 ziko netto za m2, pewnie w detalu dostaniesz za 9 netto.
Średnia blenda 120x60 kosztuje 70 ziko, duza pewnie około 120ziko. Opłaca się straszyć modelkę kocem gaśniczym?

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

kozidron, czy Ty nie odróżniasz koca termicznego od gaśniczego??

kozidron
[Usunięty]

mozer napisał/a:
kozidron, czy Ty nie odróżniasz koca termicznego od gaśniczego??

rzeczywiście tu chodzi o termiczny :oops: , w takiej sytuacji mój post nabierze smutniejszego charakteru :P

robertrobert1, jak zauważył Usjwo to kompletnie nie ma sensu a rozciąganie tego na jakiejś ramie spowoduje, że ten wynalazek będzie totalnie niemobilny i rzeczywiście się porozrywa.
To kompletnie zły pomysł.

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Kozi, kozi, dobrze, że benzyny nie było pod ręką, bo byś bluzą nie dobił...

Jak kolega chce spróbować to tzw. koc termiczny w postaci metalizowanej folii można dostać za 2-5 zł w większości sieciówek. Jednak Wojmistrz ma rację, taka folia wymaga ramki a po naciągnieciu nie będzie rozpraszała, tylko odbijała raczej kierunkowo i nie da się jej zmarszczyć. Zwykła folia alu uprzednio zmięta na tekturze, albo to co napisał Wojmistrz.

robertrobert1 
Bywalec

W sumie macie rację. Nie ma co straszyć modelki :razz: Ale komuś pewnie się to przyda.

dcs
[Usunięty]

Za maźkiem,
ona będzie dobijać jak lustro.
(chyba że sprejem ją trochę zafajdasz).

robertrobert1 
Bywalec

Nie to już naprawdę szkoda zachodu. Lepiej wydać kilka złotych :smile:

dcs
[Usunięty]

robertrobert1,
Jak będziesz potrzebował naprawdę dużych powierzchni odbijających, to dobrze spisuje się styropian. :wink:

robertrobert1 
Bywalec

Wysłany: Nie 17 Sie, 2014   

A co powiecie o takim dyfuzorze? http://allegro.pl/dyfuzor...4521487438.html

Pytam z ciekawości.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Sie, 2014   

Dyfuzor na lampę a dyfuzor do odbijania światła - to odrobinę różne tematy.

Odpowiedz do tematu