Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2014 Nowe Body Canon do Fashion i Beauty
Witam,
Stoję przed trudnym wyborem, obecnie używam Canona 100D jednak chyba przyszła pora na coś lepszego i zastanawiam się nad Canonem 70d, 7d a może 6d i zmianą szkieł na FF ....
Głównie robię zdjęcia Fashion i Beauty, sporadycznie sport (rajdy samochodowe), na puszkę chce wydać około 4000zł.
Polowałem na 7d Mark II jednak,1800 USD to trochę ponad mój budżet, poradźcie czy jest sens zmieniać teraz puszkę.
Ostatnio zmieniony przez komor Czw 18 Wrz, 2014, w całości zmieniany 1 raz
Rozumiem, że korpus może być używany? Bo w tej cenie nowy jest dostępny tylko 70D, do siódemki, nawet pierwszej musiałbyś trochę dołożyć, a 6D kosztuje niemal sześć kafli. Ogólnie do takich zastosowań proponowałbym szóstkę, ale trzeba się liczyć z znacznie większym wydatkiem (chyba, że używka).
5dMKII jest już dosyć stary, a przy 6D musiałbym szkła zmieniać i znowu dopłata:
mam Canona EF-S 17-55 2.8 i Tamrona 70-300.
A ze 100D na 70d ma sens taka przesiadka ?
ma, choćby ze względu na autofokus, ale jeśli chcesz na prawdę odczuć poprawę w jakości obrazka, zwłaszcza w kontekście faszyn end bjuti, to zmień na korpus z małoobrazkową matrycą. 17-55 możesz sprzedać i kupić np. dwie stałki - 50 i 85 mm.
No jakoś te zdjęcia robiłem i dalej robię rajdy Canonem 100D, co prawda AF nie jest zbyt celny ale zawsze coś mi tam wyszło. Boje się tego 5D MK2 jak ognia
Za 5DII zapłacę 4500zł
Do tego muszę kupić zoom Canon EF 70-200mm bez stabilizacji jakieś 1800zł
Jako coś uniwersalnego: CANON EF 24-70 mm F/2.8 L USM - 3500zł
Razem: 9800zł
Za Mojego Tamrona 700-300 dostanę 1200zł
a za 17-55 jakieś 1800
Reasumując jakieś 6800 muszę dopłacić.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 17 Wrz, 2014
A9 napisał/a:
Reasumując jakieś 6800 muszę dopłacić.
a jaki jest realny budżet, bo cos tam ustaliłeś, cos sprzedaż a teraz okazuje się, że istnieje szansa dopłacenia.
A9, ty na tych zdjęciach zarabiasz? Ja rozumiem, że ciagłe dopłacanie to nie jest rozwiązanie, bo zawsze się znajdzie coś lepszego ale może warto by sprecyzować budżet, cele i zastanowić się jaki będzie kompromis
Robiłem ostatnio dwie sesje dla sklepów odzieżowych ale raczej traktuje to jako dodatkowy dochód.
Głównie for fun na zasadzie TFP z modelkami.
Rajdy robię tylko amatorsko, jeżdżę z jednym teamem, który startuje w cross country i robię im zdjęcia (10-12 razy w roku)
Tak realnie mogę 3000-4000zł dopłacić wliczając w to stary aparat, który za 1000-1200 mógłbym sprzedać.
Nie wiem co więcej zyskam kupując FF.... głównie to chciałbym lepszy AF, pojemniejszą baterię, trochę więcej poręczności i bardziej wytrzymałą obudowę.
Tego 17-55 f2.8 niedawno kupiłem i żal mi się z nim rozstawać bo to świetny obiektyw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11