Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 12 Paź, 2014 Używana lustrzanka 1100zł
Siemka potrzebuję używanej lustrzanki do 1100zł
zależy mi na dobrym filmowaniu tak wiem tutaj nie mam czego oczekiwać ale wiadomo zdjęcia to zdjęcia każda lustrzanka robi dobre zdjęcia ale chodzi mi o taką do tej kwoty aby miała dobry tryb filmowania . Wiem, że najlepsza "tanią" lustrzanką do filmowania jest Canon 600d ale nie stać mnie na niego .
Więc co polecacie ? Myślałem nad Nikon d3100
Wszystko zalezy czy te 1100 na korpus czy korpus i obiektyw.
Ja ostatnio czesto filmuje bezlustrowcem Canon M, bo jest w mojej opinie lepszy od 650D zarowno do filmowania jak i fotografii. Normalnie uzywam 6D i 5D MkII, ale te malenstwo zawsze moge miec w kieszeni (tak na prawde to w malej torebce biodrowej). Mam do niego podlaczony wizjer Kamerar QV-1 i smiga jak szalony
Na Youtube ? Po kiego ci lustrzanka? Będziesz ja uzbrajał? Masz cierpliwość do ręcznego ostrzenia? 1100zł to bardzo mało, chyba że masz już wszystko co potrzebne. Problem nawet nie leży po stronie aparatu, a głównie po stronie dobrego obiektywu. Do tego wszystkiego trzea jeszcze zapytać, jak sobie wyobrażasz stabilizowanie obrazu?
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014
Wojmistrz napisał/a:
Do tego wszystkiego trzea jeszcze zapytać, jak sobie wyobrażasz stabilizowanie obrazu?
DamianDju, to nie tak. Do filmowania możesz kupić cokolwiek, co nagrywa 1080p/25p. Przy lustrzankach Canona jest o tyle dobrze, że możesz zmienić soft na bardzo ułatwiający pracę z filmowanie i na tym się kończą plusy. Z lustrzanek w dzisiejszych czasach masz trzech producentów: Nikona, Pentaxa i Canona. Nikona wykluczam na starcie z powodów (jak dla mnie) oczywistych. Pentax ma wielki plus, wbudowaną stabilizację, przez co nieźle nadaje się do zwyczajnego filmowania. Canona można rozbudować do mega-systemu i kręcić nim profesjonalny film w super jakości. Do tego jeszcze należy wspomnieć o Sony SLT, którym bliżej do kompaktów z wymienną optyką, ale są świetne do filmowania jak i większość bezlusterkowców.
Jeśli chcesz filmować "byle" lustrzanką z "byle" obiektywem, to nagle może okazać się, że to dla ciebie sprzęt nie do filmowania, bo z ręki wyjdzie gorzej niż jakimś pospolitym kompaktem czy średnim smartfonem. Jeśli upierasz się na lustrzankę, to warto kupić korpus (właśnie nie za starego Canona), adapter i manualne szkła M42. Zewnętrzny mikrofon też się przyda i warto pomyśleć przynajmniej o samodzielnym wykonaniu potrzebnego ci sprzętu - w zależności od potrzebnych ujęć. Najlepiej zacząć od statywu i jeśli musisz filmować z ręki, nauczyć się korzystać z paska lub kupić wizjer - oba to trzecie punkty podparcia.
pentaxy chyba nie mają preselekcji czasu otwarcia migawki w trybie filmowania, przynajmniej k-5, może z k-3 jest lepiej, trzeba przekopać się przez instrukcję
Nie mam zamiaru filmować z rąsi Aparat będzie stał na statywie .
No to teraz czy Canon 1100D da rade nagrać spoko film na YouTuba ? (wystarczy mi 720p w 30kl/s ) Ale coś słyszałem , że te canony mają możliwość kręcenia tylko krótkich ujęć ? To może coś innego do 1100 zł ? Podajcie konkretne modele , ja nie pytam o to co będzie mi potrzebne tylko o lustrzankę
Jesli ze statywu, to nie potrzeba ci stabilizacji w obiektywie.
Napisze jak ja bym zrobil.
Poszukal bym starszych szkiel z mocowaniem M42. Taki komplecik 24/35/50/85/135mm plus adapter mozna skompletowac ponizej 200zl, a za pozostale 900zl poszukal bym Canona np 550D. Na dobra sprawe szkla mozna dokupowac wedle potrzeb, poza tym, mozna kupic czasem za bezcen jakis na prawde dobry obiektyw. Szczerze powiedziawszy, nie zszedl bym z filmowaniem aparatem ponizej 550D, jesli chcesz pracowac z ML.
Oficjalnie prawo EU zabrania filmowac dluzej niz pol godziny, bo to wtedy kamera, a ta jest oblozona innymi podatkami.
Nie baw sie w 720p bo wszystko idzie do przodu.
W jakim sofcie bedziesz to obrabial?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11