Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 27 Paź, 2014 kompakt do 1200 zł - dla młodej mamy :)
Witam
Wiem, że temat wyboru kompaktu przewijał się już tysiąc razy, ale prosze o pomoc w wyborze... jestem młodą mamą która chce głównie uwieczniać swoje pociechy na zdjęciach zarówno w domu jak i na zewnątrz, plus oczywiście normalne użytkowanie typu jakieś wycieczki itp.
Kiedyś kupiłam Canon EOS 600D z zamierzeniem rozwijania swoich umiejętności fotograficznych, natomiast życie i obowiązki rodzinno-zawodowe zweryfikowało te plany (brak czasu) i lustrzankę posiadam, rzadko korzystam i jeśli już to zwykle w trybie auto, bo nie mam niestety czasu próbować ust.manualnych, zwłaszcza chcąc sfotografować dzieci, gdzie liczy się często szybkość Tak więc można powiedzieć... już raz wyrzuciłam pieniądze "w błoto"
Mam Samsunga EX1 i z niego często korzystałam, ale niestety ma ryskę na obiektywie i czasem wychodzi plamka na zdjęciach
Teraz chcę kupić nowy kompakt, bo na pewno będzie bardziej poręczniejszy i wybierając się gdziekolwiek z dziećmi łatwiej mi będzie go spakować niż Canona (a własciwie całą torbę z nim)- ma służyć mi właśnie do fotografowania głównie dzieci, przy okazji jeśli będzie miał tryby manualne fajnie- może w końcu zacznę się tym "bawić" i czegoś się nauczę...
Im więcej czytam, tym mniej wiem... na pewno chcę zeby służył mi następne kilka lat, początkowo chciałam wydać do 800zł, ale może warto dołożyć i kupić już coś lepszego... najpierw myślałam o jakimś Samsungu, bo w sumie z EX1 kiedyś byłam zadowolona, ale jakoś nie jestem przekonana.
Fuji X10 też mnie bardzo zaciekawił... no ale proszę jeszcze o opinie. Co mi polecicie ?
Skoro miałaś (masz) EX1, to nie wypada kupować czegoś słabszego Więc: Samsung EX2, Olympus XZ-2, wspomniane Fuji X10 a jak dorzucisz ze 200zł to jeszcze Lumix LX-7.
Ale skoro masz Canona 600D (i zapewne jakiś obiektyw?), to naprawdę niewiele trzeba by nim malucha złapać - naucz się tylko i wypróbuj tryb ‘S’ (priorytet migawki, ty ustalasz czas naświetlania i ISO) albo przynajmniej popróbuj na programie "Sport" i może jednak kompakt nie będzie potrzebny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10