Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 09 Lis, 2014 Filtr szary ND1000 zafarb PYTANIE
Witam! Mam pytanie. Kupiłem filtr Hoya jak w tytule. W zdjęciach pod światło przez środek fotografii przechodzi pasek fioletowego zafarbu. Wymieniłem na inny egzemplarz, to samo. Może z moimi oczekiwaniami coś jest nie tak? Aparat nikon d7100
Chciałem dodać załączniki,próbowałem dwoma przeglądarkami i nie ładuje ich niestety.
Mi to wygląda na boczne przecieki światła.
Pozakrywaj lub pozalepiaj taśmą czarną wszystkie gniazda boczne HDMI, klapki kart/baterii itp.
Może to być też kwestia obiektywu.
Ale wtedy raczej na środku się pojawia taka plama.
Zobacz jak tu profesjonalni faceci walczą z tym:
http://www.bwvision.com/t...kage-beginners/ http://davidduchemin.com/...re-light-leaks/
Muszę podziękować wszystkim za odpowiedzi- bardzo mi pomogliście, odzyskałem spokój ducha wystarczyło zakryć wizjer... Aż dziw, że wcześniej takiej informacji nie znalazłem w tematach o filtrach szarych. Oczywiście jak wczoraj wpisałem w Google "zakrywanie wizjera" to momentalnie wyświetliło identyczny jak mój przykład. Żebym to ja wcześniej wiedział, żeby tak tego szukać, nie zawracał bym wam głowy. Dziękuję za pomoc!
Aż dziw, że wcześniej takiej informacji nie znalazłem w tematach o filtrach szarych
Bo w zasadzie nie jest to kwestia szarego filmu tylko czasu naświetlania, jaki użyłeś (stosując silny filtr) podczas dziennej ekspozycji. (gdy światło wpadające przez wizjer może doświetlać matrycę).
Wiesz, w zasadzie to te co lepsiejsze (bardziej profi) aparaty mają w wizjerach specjalne kurtynki, w tańszych modelach z reguły da się kupić specjalne kurtynki a przecież przy normalnym fotografowaniu lustrem zakłada się, że trzymasz wizjer przy oku - czyli nie wchodzi światło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 14