Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 RANKING KOMPAKTÓW A RZECZYWISTOSC???
Witam,tak sie zastanawiam jak to jest z tym rankingiem aparatow kompaktowych na jakiej podstawie pada ocena poniewaz patrzac tak na ta liste mozna by sie wiele zastanawiac.Nie jestem mega znawca ani zeden ze mnie fotograf ale czytam testy tu i uwdzie i zastanawia mnie np dlaczego na pozycji nr.6 jest Benq G1 a dopiero na samym dole na pozycji nr.38 Olympus XZ-1 czy nawet nr.11 Olympus XZ-2,nr.9 FujiFilm X10 ??Przeciez czytajac i patrzac na wyniki testow zarowno XZ-1 jak i XZ-2 sa duzo lepszymi kompaktami juz nie wspominajac o jakosci zdjec?Czy ja sie myle czy na ten ranking mam patrzec pod jakims innym katem bo czegos tu nie rozumie?Moze ktos mi wyjasni o co chodzi?Przeciez cenowo Benq G1 a wymieniona reszta to jest roznica od 800zl w gore.
Rankingi są średnią ocen użytkowników (albo niewykluczone że pracowników dystrybutorów) którzy się na optyczne.pl zalogowali i napisali opinię oceniając produkt w poszczególnych kategoriach.
Jak widać oglądanie filmów nie rozwija wyobraźni jak czytanie książek.
miko718, słyszałeś o marketingu szeptanym?
Oczywiście nie można wykluczyć, że wszyscy prawdziwi posiadacze Benq G1 są z niego bardzo zadowoleni.
miko718 [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014
dcs wnioskuje z tego ze nie ma co sie sugerowac tym rankingiem bo zamiast pomoc moze jeszcze wprowadzic ludzi w blad tak jak mnie a szkoda bo liczylem ze mi w czyms pomoze.Podsumowujac ta LISTA to poprostu absurd mijajacy sie z rzeczywistoscia tak naprawde.Jednak ranking powinien byc lista najlepszych produktow w tym wypadku kompaktow ocenionych pod kazdym wzgledem a tak to nie wiadomo czy wogole brac pod uwage takie cos.Szkoda
Poza tym myslalem ze forum Optyczne.pl ocenia produkty wedlug swoich wlasnych testow a nie opiniami innych nie koniecznie uczciwych i wiarygodnych osob.
Każdy dociekliwy czytelnik się zorientuje, że te rankingi to ściema oparta na subiektywnych ocenach zadowolenia czytelników (którym się chciało oddać głos) z danego zakupu, czyli na ocenach nieporównawczych, które nie mają nic wspólnego z jakością zdjęć czy filmów.
Już nie jednego wprowadziło to w błąd, ale kierownictwo nie widzi w tym nic złego
Poczytaj tutaj: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=25682
Niedawno czytałem posta w którym "gość" stwierdził , że na tyle jest zadowolony ze zdjęć ze swojego nowego smartfona , że sprzedał lustrzankę . Nie zamierzałem z tym nawet polemizować (pewnie naprawdę tak mu się podobały ) . Działa to prawdopodobnie w dwie strony , coś co ja uznam za akceptowalne dla kogoś innego kwalifikować się będzie tylko do kosza .
Reasumując jakość zdjęć / ocena sprzętu na podstawie rankingów to abstrakcja .
miko718 [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014
No macie racje ale jesli ktos mojego pokroju czyli bez wiekszej wiedzy na temat fotografii luknie na taki ranking to pomysli LOLL aparat za 360zl w czolowce rankingu a co tam biore go w ciemno Nie kazdy sie polapie o co kaman a pozniej wielkie zdziwienie ze nabyl tandete no coz wtedy juz na zale za pozno...
PS.dcs wlasnie gdyby nie to ze patrzylem w testach na podsumowanie itd to tez bym pewnie zbladzil dlatego zalozylem temat zeby znajsc droge w ciemnosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11