Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
zależy mi na opinii osób które w sposób namacalny poznały temat ale sugestie pozostałych osób też są mile widziane
damianGR83, dopuszczalne wymiary i waga bagażu podręcznego, który można zabrać bez uiszczania dodatkowej opłaty bywają różne w zależności od tego z jakich linii lotniczych zamierzasz korzystać.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 29 Lis, 2014
damianGR83 napisał/a:
może ktoś polecić plecak lub torbę foto, która spełnia wymagania bagażu podręcznego w samolocie?
jak jadę odpoczywać, używam tego wchodzi tam 6d lub zalezy od podróży zamiennie 50D + t28-75+plastikowe 50/1.8+70-200/4 +S14/2.8+ładowarka i szpeje - wszystko razem z plecakiem na tureckiej wadze miało 4,9kg. Tanie, nie do zdarcia, mam ten plecaczek od 2007 albo 2008 roku(nie pamietam), nie wiem czy jeszcze go robią.
Niestety przepisy akurat tego przewoźnika mówiły jasno i wyraźnie bagaż podręczny 5kg. I chyba na tym powinieneś się skupić.
Jak jadę służbowo bagaż jest 4 krotnie cięższy i nie ma już znaczenia czy uzyjesz walizki lowepro, benro czy thinktanka, case'y tych firm są bardzo dobrej jakości, bardziej trzeba się skupić na ubezpieczeniu
Ja używam na wypady za miasto i do samolotu "Lowepro CompuDay Photo 250".
Plecak mega tani, porównując do innych plecaków tej firmy. Wytrzymały, wygodny i wbrew pozorom bardzo pakowny. Tutaj masz małą prezentacje na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=-8WJQ9uYM1A
Co w niego pakuje:
- D7100 + 70-300VR + grip
- Sigma 17-50 f/2.8 OS
- Laptop Asus S200
- Statyw Benro A1692TB0
- Ładowarki do aparatu, laptopa, telefonu
- Kilka filtrów
Jak jadę gdzieś na 2-3 dni to jeszcze owijam dwie koszulki i bieliznę dookoła nóżek statywu
Mój laptop ma niecałe 12 cali ale 15 spokojnie wejdzie bo tak jest zaprojektowany plecak.
Wymiary tego plecaka podane przez producenta to: 32 x 20 x 43.5cm wiec teoretycznie do w każdej linii lotniczej wejdzie Ci jako podręczny.
LowePro przestało produkowac te plecaki ale jeszcze można je kupić w sklepach. Szkoda tylko, że nie wprowadzili na rynek nieco większej wersji.
Wojmistrzowi chodziła chyba o sam statyw. Zawsze mam trochę stracha, że mi go zabiorą bo to taki niejednoznaczny przedmiot patrząc na przepisy lotnictwa. Raz mi się tylko zdarzyło jak wracałem z Lizbony do Londynu to celnik się trochę zastanawiał, zawołał jakiegoś przełożonego, kazali mi statyw rozłożyć i złożyć. W sumie sami nie wiedzieli co z tym zrobić. W końcu im powiedziałem, że przyleciałem tutaj 5 dni temu i nie miałem problemu, machnęli ręką... "aaa leć pan w pisstu..."
na dłuższą podróż biorę rejestrowany, co by oszczędzić im sprawdzania
mozer, mogą sie czepić jedynie z tego powodu:
Cytat:
Wszelkie ostre przedmioty, których można by użyć jako broni, są zabronione w kabinie pasażerskiej. Dotyczy to również przedmiotów codziennego użytku (korkociągów, noży, scyzoryków czy nożyczek określonej wielkości), które należy spakować w odprawianym bagażu.
Zależy jak to interpretować. Taki mnich z Shaolin z trzema porządnymi nóżkami od statywu to mógłby przemielić wszystkich na pokładzie na mięso mielone
Ale interpretacja "których można by użyć jako broni" im wystarczyło by np nie przepuścić ponad sześćdziesięcioletnim dziadkom zabawki dla wnuczka:
więc, jako że te rzeczy wkłada się do specjalnego kosza, to chyba częściej na zasadzie... co się przyda pracownikom. Po prostu, wtedy nikt nie potrzebował statywu
Mój statyw ma gumowe końce nóżek ale ma też dodatkowe szpice które można łatwo wymienić. Wystarczy, że ja wezmę statyw a ktoś "szpice" które nie wzbudzą podejrzenia bo są małe i tyle...
Wojmistrz, ja ze statywem nie leciałem raz, ani dwa tylko kilka razy. Ale jak juz mówiłem trochę niepewności zawsze zostaje. Podejrzewam, że jakbym leciał poza Europe to by to nie przeszło. Szczególnie jakbym wsiadał do samolotu który leci np: z Iraku do Nowego Jorku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10