Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 12 Sty, 2015 Nowy prosty aparat do 250zł
Cześć!
Chciałbym kupić dziewczynie na walentynki prosty kompakcik do 250, max 300zł. Aparat używany na zasadzie aparatu w telefonie, ot zrobić parę zdjęć na imprezie czy nad jeziorem.
Niestety większość testów i tematów na forach jest sprzed dłuższego czasu, a ceny i modele pozmieniały się. Chodzi o najprostszy aparat, który będzie używany jedynie w trybie auto. Byłoby miło gdyby nagrywał filmy przynajmniej w 720p w 25k/s z dźwiękiem, ale z tego co widzę to teraz standard. Wymienne baterie czy akumulatorek - wszystko jedno. Wizjer optyczny niekonieczny.
Oczywiście zainteresowałem się samodzielnie tematem, ale aparatów w tej cenie jest tak dużo, że osobie która nie interesuje się nimi za bardzo trudno wybrać co jest lepsze. Skłaniam się ku Canonowi A810, zwróciłem też uwagę na BenQ GH200 czy Nikona L29. Są też Panasonicy, Sony, inne modele Canonów i Nikonów. Może chociaż jakieś rady które firmy mają dobre matryce? Wiem, że wszystko CCD .
Do 300zł:
Sony Cyber-shot DSC-WX7
Naprawdę nowy aparat za 250zł będzie w pełni wystarczający - nie uważam, że potrzebuję dołożyć albo kupić używkę.
hoot1oot DSC-WX7 byłby całkiem dobrym wyborem. Ma odpowiednie parametry, a użytkownicy raczej chwalą go za dobrą jakość zdjęć. Dodatkowo możesz dla Pani wybrać odpowiadający jej kolor, bo są w kolorze czarnym, srebrnym, różowym, fioletowym i białym. Pewno w tej chwili sprzedawane są już tylko egzemplarze z zapasów, ale dzięki temu jest dobry stosunek jakości do ceny.
Radzę ci wyszukać w google jakieś review tego aparatu, które niestety będzie po angielsku. Nie musisz go czytać, ale przejrzyj przykładowe zdjęcia.
Serdecznie pozdrawiam,
WojciechW
hoot1oot [Usunięty]
Wysłany: Pon 12 Sty, 2015
Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Naturalnie przejrzałem testy i przykładowe zdjęcia wspomnianych aparatów, dlatego wiem że mogę celować w ten budżet .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10