Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W lutym też było blisko rekordu. Tylko miesiąc krótszy (wg danych z dzisiaj za ostatni miesiąc jest 402 tys UU). A lech pytał o dział lornetki. Nie musisz wszędzie udowadniać, że Optyczne.pl pada.
Poza tym nie newsy są naszą siłą i nigdy nie miały być.
Wg Ciebie jesteśmy nierzetelni i nieuczciwi. Publikujemy testy w porozumieniu z producentami, tak aby pomóc im w wypchnięciu sprzętu zalegającego magazyny. Specjalnie pomijamy i deprecjonujemy niektóre marki, kosztem tych które nam więcej płacą. Manipulujemy statystykami, żeby pokazać że nam rośnie, podczas gdy Ty wiesz doskonale, że nam spada. Co więcej, przed chwilą dowiedziałem się, że na innych portalach można znaleźć więcej informacji i lepiej opisanych.
Stąd moje pytanie... Co Ty tutaj w ogóle robisz? Po co udzielasz się intensywnie na słabym merytorycznie portalu prowadzonym przez nieuczciwych i sprzedajnych ludzi, który na dodatek dogorywa i niedługo zamknie swoją działalność?
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015
Próbuję zatrzymać ten spadkowy trend.
Nie sądzisz, że współczynnik odrzuceń powyżej 45% (bez względu na to czy i jakie ustawienia [czasu] mogliście zrobić) jest wysoki?
[przecież nie ważne czy ktoś tu bywa, czy trafia z wyszukiwarki, to nie udaje mu się jedną odsłoną obejrzeć wielostronicowego testu -trafić na jego posumowanie {sprawdzałem}]
kot Sylvester, wiesz, że to troszkę dziecinne jest... Nie będę spełniał wszystkich próśb Czytelników - nigdzie tego nie deklarowałem.
Swoją drogą to działa w dwie strony. Nie będzie ruchu w temacie lornetek, w pewnym momencie uznam, że nie ma zainteresowania tematem i przestanę testować. Uwierzcie mi, jeśli ten czas który poświęcam lornetkom poświęcę testom obiektywów i pisaniem tekstów związanych z branżą foto, portal zyska pod względem oglądalności i wpływom z reklam.
Zakładając ten dział naprawdę liczyłem, że dorobimy się tutaj sporego grona fascynatów i pasjonatów, takich którzy udzielają się z pasji, a nie obrażają się, bo redaktor im nie odpisał albo nie spełnił ich prośby. Trudno mieć jednak jakieś konkretne żale, bo przecież czytają to i piszą tutaj akurat te osoby, które się udzielają. Dlaczego nie ma nas więcej - nie wiem. Czy forum umrze? Być może. Do istnienia portalu nie jest ono konieczne, bo dyskusja przeniesie się do komentarzy pod testami. Po jego zamknięciu statystyki nam pewnie specjalnie nie spadną, a jeśli w ogóle to nieznacznie.
Mnie tam martwi brak nowych postów w "lornetkowych klasykach sprzed lat". Zawsze fajnie było popatrzeć na stare cudeńka. No i stare posty straciły zdjęcia tych pięknych perełek
Oj tam od razu spadek. Głodno, chłodno... przednówek, i tyle
A serio to "lorneciarzy" w ogóle jak na lekarstwo. Wielu wyssało co lepsze / bardziej przydatne informacje z testów i od kolegów i teraz gania po krzakach bądź zadziera po nocy łeb z poprawionym / podrasowanym dzięki pracy Arka & s-ka sprzętem przy oku. Jak ja np. daleko nie szukając.
Czasem mi się marzy kącik stricte techniczny; tam GO lornetek, ostrość (kolejny mit IMHO czy test latarkowy byłyby raz na zawsze, a dobrze wyjaśnione. Hm.. co ja gadam. Nieśmiertelnych tematów by ubyło...
BTW; trudno mieć za złe brak odzewu na prośby jak np. kot Sylwestra o średnicę soczewki okularu gdy nijak tejże technicznie / sensownie nie uzasadnił. Inaczej z kolorami widma pod wykresem transmisji. Są? są!
Poza tym super forum IMHO . Więcej niż u Arka wiarygodnych testów / informacji nigdzie (biorąc rzecz en masse) w jednym miejscu nt. lornetek nie spotkałem. Dzięki
Jak produkt nie idzie to najpierw trzeba zmodyfikować ofertę, a jak dalej kiszka to zarzucić. Jak by nie było lornetek to ja bym zapewne ograniczył aktywność na portalu o 99%.
Co do modyfikacji oferty: test lornetki musi byc mniej obciazajacy niż obiektywu. Watpię czy tak jest. Trzeba zrobic eksperyment: uprościć procedury do powiedzmy 5 kategorii, żeby obniżyć koszt testu o min. 3/4. Moim zadanim doe eksperymentu nadają sie kompaktowe: nie wymagają ani tak wielu kryteriów, ani porownywalnosci z lornetkami dużymi i wzbudzają często niezdrowe zainteresowanie. Mozna przetestować szybko ze 30 na raz. Test nie powinien zając więcej niż pare dni. Jak to nie łyknie to. Nie ma nadziei, niestety.
Jesli sie eksperyment powiedzie, rozważyć rozszerzenie na pozostałe lornetki.
Ostatnio zmieniony przez kivirovi Sro 04 Mar, 2015, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15