Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lustrzanka do videobloga + obiektyw
Autor Wiadomość
Pszecineg 
Nowy
vloger

Wysłany: Czw 08 Sty, 2015   Lustrzanka do videobloga + obiektyw

Czesc, nagrywam videoblog, do tej pory robiłem to telefonem, jednak z przypływem oglądalności należy zaopatrzyć się w lepszy sprzęt. Ogarnąłem mniej więcej czego potrzebuje i oto to, co udało mi sie wyszukać, dowiedzieć się:
set który sobie upatrzyłem
canon 600d + szkiełko 50mm 1.8

Potrzebuje tego do nagrywania siebie, do tej pory stałem w odległości około pół merta, może troche mniej od kamery. Ewentualnie czasem wyjde z domu nagrać coś w plenerze, jednak żadnych zoomów czy wielkiego zasięgu nie potrzebuje.

Dysponuje budżetem około 2tys, jednak im taniej wyjdzie, tym więcej lamp, softboxów, statywów i innych takich rzeczy będę mógł sobie kupić :)

Prosze o jakieś propozycje alternatywne do tego, co napisałem. Pozdrawiam
ps.: pomijam kwestie audio, do tej pory nagrywałem mikrofonem pojemnościowym z ustawionym kierunkiem w moją strone w domu. do lustrzanki myśle o jakimś rode :P

Reklama

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 08 Sty, 2015   

Pszecineg napisał/a:
Dysponuje budżetem około 2tys, jednak im taniej wyjdzie, tym więcej lamp, softboxów, statywów i innych takich rzeczy będę mógł sobie kupić :)

To może naciągnąwszy budżet nieco Canon 650D w kicie 18-55 IS z STM?
Do video będzie bdb.

dcs
[Usunięty]

EOS M z18-55 za 1000zł (nowy)

muzyk 

dcs napisał/a:
EOS M z18-55 za 1000zł (nowy)

Owszem, ale by był II wersji.

Pszecineg 
Nowy
vloger

muzyk napisał/a:

To może naciągnąwszy budżet nieco Canon 650D w kicie 18-55 IS z STM?
Do video będzie bdb.

Myślałem o 650 lub 700D ale zszedłem do 600D dlatego, że ze wszystkich stron słysze narzekania na kitowy obiektyw canona, wiec wolałbym uniknąć tych obiektywów :P

dcs
[Usunięty]

Pszecineg, eos m daje jakość wideo 650d za 1000zl.
Po co ci lustrzanka?

Pszecineg 
Nowy
vloger

Lustrzanka jest mi potrzebna dzięki możliwości wymiennych obiektywów. Gdy poczuje przypływ gotówki, dokupie do niej kilka różnych szkiełek i akcesoriów, dzięki czemu będe bardziej wszechstronnym twórcą video i bardziej atrakcyjnym obiektem dla przyszłych reklamodawców :)
//edit
a jeżeli pytasz o ogół, to do videobloga + pomniejszych akcji reklamowych czy nagrywek w plenerze

muzyk 

Pszecineg napisał/a:
Lustrzanka jest mi potrzebna dzięki możliwości wymiennych obiektywów.

W EOS-M też możesz wymieniać obiektywy i adaptować te EF i EF-S.

dcs
[Usunięty]

Pszecineg, czyli lustrzanka nie jest ci potrzebna.
W twoim przypadku zresztą lustro pewnie ześniedzieje w górnej pozycji przyklejone do matówki. :wink:

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Czw 08 Sty, 2015   Re: Lustrzanka do videobloga + obiektyw

Pszecineg napisał/a:
do tej pory stałem w odległości około pół merta, może troche mniej od kamery.
I teraz na 600D z ogniskową 50mm dającą kąt widzenia dla tego aparatu 30° też chcesz się nagrywać z pół metra? Ciekawy jestem efektów tego videobloga.
Pszecineg napisał/a:
Dlaczego lustrzanka, a nie kamera lub najtańszy bezlusterkowiec? Przecież spokojnie można kupić za tę kasę kamerę i powinno zostać jeszcze na resztę studia z pomocą chińczyków :)
Pszecineg napisał/a:
pomijam kwestie audio, do tej pory nagrywałem mikrofonem pojemnościowym z ustawionym kierunkiem w moją strone w domu. do lustrzanki myśle o jakimś rode :P
Szkoda że pomijasz :) Swoją drogą rekorder pokroju zoom czy tascam i shotgun powyżej 30cm potrafi zaskoczyć. O dziwo znowu małe żółte rączki (nie)zaskakują. Mam na stanie takie 36cm wynalazki jak HT-81 i tłumienie boków jest zaskakujące.

Pszecineg 
Nowy
vloger

Wysłany: Czw 08 Sty, 2015   Re: Lustrzanka do videobloga + obiektyw

Nie jestem uparty na lustrzanke. Jak polecisz jakas fajna kamere w tej cenie to chetnie. A odnosnie bezlusterkowcow: nie jestem przekonany co do jakosci nagran z nich. Zdjecia jakotakie wychodza spoko, ale nie widzialem jeszcze zadnego milego dla oka nagrania z nich. Ale jezeli podeslasz linka z jakims sample video to chetnie sie przekonam :)

Wojmistrz 
Obserwator

Pszecineg, ale to właśnie bezlusterkowce są lepiej przygotowane do filmowania niż lustrzanki :)

muzyk 

Napisano.
Eos m daje taką sam jakość video, co 650D.

dcs
[Usunięty]

:?:

Pszecineg 
Nowy
vloger

Obejrzalem cos z EOS M. Jakie szkielko do tego? Te kitowe? I czy ten aparacik ma wyjcie na jacka? :)

Odpowiedz do tematu