Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 04 Sty, 2016 Szybki aparat do fotografowania dziecka za 1000zł
Witam serdecznie forumowiczów,
trafiłem na to forum ponieważ szukam aparatu do fotografowania mojej córki która jest bardzo ruchliwa. Aparat jaki obecnie posiadam to kodak easyshare z8612 is ale to kompletna porażka. Nie da się nim fotografować jest po prostu za wolny.
Przejrzałem sporo tematów na tym forum ale nie znalazłem odpowiedzi która by mnie satysfakcjonowała dlatego postanowiłem utworzyć nowy temat.
Jestem amatorem w sprawach aparatów. Dlatego proszę o poradę jaki aparat kupić. Czy powinien to być kompakt, bezlusterkowiec czy lustrzanka.
Budżet jakim dysponuję to 1000 zł.
Najważniejsze cechy aparatu:
1. (najważniejsze) szybkość robienia zdjęć ale chodzi mi o czas otwarcia przesłony żeby przy ruchach dziecka zdjęcia nie wychodziły rozmazane. No i może żeby bufor aparatu był duży i nie zacinał się po zrobieniu kilku zdjęć w krótkich odstępach czasu tak jak ma to miejsce w kodaku .
2. Jakość zdjęć w tej cenie oczywiście jak najlepsza, większość zdjęć będzie robiona w mieszkaniu przy słabym oświetleniu.
3. szybki autofokus żeby dziecko nie zdążyło wybiec do drugiego pokoju zanim aparat zrobi zdjęcie. W kodaku czasami się to zdarza .
4. fajnie było by żeby aparat posiadał zoom optyczny w granicach 10x, czasami służy do fotografowania szczegółów na wycieczkach rodzinnych.
To są najważniejsze cechy jakie mnie interesują. Bardzo proszę o wyrozumiałość, wiem że jest to bardzo mały budżet ale więcej nie jestem w stanie przeznaczyć.
Tak jak pisałem w aparatach jestem zielony więc jeżeli napisałem coś źle lub powinienem jeszcze coś wiedzieć to proszę o poprawienie mnie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.
O zoomie 10x zapomnij... 5x (np. Canon G16) lub 7x (Nikon P7800) to max.
Jeśli waga ci nie przeszkadza, to kup używaną lustrzankę - zapewni szybki autofokus, zdjęcia seryjne i przyzwoitą jakość nawet z podstawowym obiektywem.
Jeśli musi być kompakt, to ze względu na wymaganie 2. najlepiej z większą matrycą (>= 1/1.7-cala) i jaśniejszym obiektywem, nowy będzie > 1000zł, może trafisz używany, ale i tak będziesz musiał nauczyć się ustawiać parametry aparatu, chyba że tryb "sport" wystarczy.
Ruchliwe dziecko to jest trudny i drogi temat
Dziękuję za odpowiedź, zoom nie jest tak bardzo ważny. Może być lustrzanka byle by miała funkcję auto ponieważ nie zawsze ja będę robił zdjęcia.
Trochę boję się używanych aparatów wszak jest to delikatny sprzęt a ludzie różnie go szanują. Chyba że się mylę? Jeżeli poleca Pan używany to na co zwrócić uwagę przy oglądaniu aby nie kupić bubla.
Czy mogę prosić o jakieś konkretne modele lub chociaż parametry na które powinienem zwrócić uwagę przy poszukiwaniach? Mieszczące się w moim budżecie. Pozdrawiam.
kup używaną lustrzankę - zapewni szybki autofokus, zdjęcia seryjne i przyzwoitą jakość nawet z podstawowym obiektywem.
Nie czytasz uważnie o czym pisze autor do tego jedno zaprzecza drugiemu pisząc na końcu :
TomPL2 napisał/a:
Ruchliwe dziecko to jest trudny i drogi temat
w pkt 3) ten podstawowy obiektyw mu nie pomoże.
8zaxior8 napisał/a:
Może być lustrzanka byle by miała funkcję auto ponieważ nie zawsze ja będę robił zdjęcia.
Trochę boję się używanych aparatów wszak jest to delikatny sprzęt a ludzie różnie go szanują. Chyba że się mylę? Jeżeli poleca Pan używany to na co zwrócić uwagę przy oglądaniu aby nie kupić bubla.
Czy mogę prosić o jakieś konkretne modele lub chociaż parametry na które powinienem zwrócić uwagę przy poszukiwaniach? Mieszczące się w moim budżecie. Pozdrawiam.
Tryb auto/lustrzanka do tego używka w twoim wypadku odpada i bez pomocy czyjeś prawdopodobnie kupisz bubla.
Z używek to prędzej zaawansowany kompakt z jasną optyką i zoom max do 5x.
Jeśli cię stać dołożyć do nówki to polecam:
G16,LX7,RX100 - poszukaj w internecie,zobacz na yt coś wybierzesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10