Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dylemat czy kupic aparat
Autor Wiadomość
mickol 
Nowy

Wysłany: Pią 23 Sty, 2015   Dylemat czy kupic aparat

Witam. Zacznę od tego, że jestem studentem i z racji na ograniczony budżet nie mogę kupić takiego sprzętu, jaki bym chciał.

Ojciec ma w domu dwa kompakty:
- Lumix DMC-TZ8
- Lumix DMC-FZ18

Czy do kwoty 500zł kupię aparat, którym będe w stanie zrobic lepsze zdjęcia niż którymś z tych dwóch wyżej wymienionych?
Chciałbym pouczyć się trochę nt. ustawien aparatu, zeby w przyszłosci wiedziec już co i jak gdy kupię jakąs lustrzankę. Trochę bawiłem się juz tymi dwoma aparatami, ale niestety nie są moje i nie mam możliwosci ciągłego testowania ich.
Nowy aparat dobrze zeby mial odpcję zapisu w RAW, bo interesuje mnie obróbka zdjęć.
Co byście polecili w tej cenie? Będe wdzięczny za wszelkie rady

Reklama

LEX 
Bywalec

Wysłany: Pon 26 Sty, 2015   

Po pierwsze dylemat to : sytuacja wymagająca wyboru między dwiema różnymi możliwościami a nie jak w temacie - "Dylemat czy kupic aparat" bezsensu,jesteś studentem ?

Ojciec to nie obca osoba aby ci nie dała na dłuższy czas aparat tym bardziej jak ma dwa.

Kupując lustrzanke też możesz zacząć się uczyć a za 500zł co kupisz będzie dobre + raw jak interesuje cie obróbka.

mickol 
Nowy

Wysłany: Wto 27 Sty, 2015   

Po pierwsze. Dylemat: "Kupić czy nie kupic"? Chyba jasno z treści postu to wynika.
Po drugie. Nie każdy studiuje polonistykę. Więc nawet gdybym popełnił błąd to mam do tego prawo, jak każdy inny człowiek.
Po trzecie. Dzięki za odpowiedz, choć i tak mi w niczym nie pomogła.
Pozdrawiam

lcf 
Rozmowny

Wysłany: Wto 27 Sty, 2015   

mickol za 500-600zł jakąś lustrzankę sprzed kilku lat z kitem też możesz kupić: Canon 20D lub 350D, Nikon D70, Pentax K10D, Olympus E-520. Jak upolujesz taką używaną przez amatora z niewielkim zapałem, to może jeszcze trochę posłużyć. Obraz na pewno będziesz miał lepszy, niż z kilkuletnich kompaktów, i przy okazji lepiej poznasz ten rodzaj sprzętu :) .

mickol 
Nowy

Wysłany: Sro 28 Sty, 2015   

Dzięki za odpowiedz.
Właśnie miałem takie przeczucie, że starsza lustrzanka będzie lepszym rozwiązaniem. Tylko nie znając się za bardzo na optyce ciężko będzie mi ocenić stan takiego sprzętu. Będę musiał się zaznajomić z poradnikami czym się kierować przy zakupie takiego, używanego aparatu.
Chyba faktycznie kupno nowego kompaktu z niskiej półki nie ma najmniejszego sensu.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu