Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008 No to nowy spór EOS40D czy EOS450D
Ciekawa polityke stosuje canon wprowadzajac nowy model 450d tym samym kasujac 40d tak naprawde nie wiem czemu to ma sluzyc.... ma wielki dylemat 450 czy 40... aparaty sa podobne choc nie do konca .... zwiekszona matryca do 12 ... no i migawka z 1/8000 na 1/4000 napiszcie ...tak naprawde co sadzicie....
sadzę, że sporu nie ma, nie da się obiektywnie zestawic tych konstrukcji i porównywać 450D to entry level a 40D to semi-pro. Canon nie kasuje przecież 40D to obecnie chyba jego jedno z lepiej sprzedajacych się body, 450D zapowiada się być hitem tego roku, ale to konstrukcja która w wielu kwestiach ustępuje 40D. Chyba dla większości użytkowników tego forum jest to oczywiste.
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008 Re: No to nowy spór EOS40D czy EOS450D
Matusia napisał/a:
Ciekawa polityke stosuje canon wprowadzajac nowy model 450d tym samym kasujac 40d tak naprawde nie wiem czemu to ma sluzyc.... ma wielki dylemat 450 czy 40... aparaty sa podobne choc nie do konca .... zwiekszona matryca do 12 ... no i migawka z 1/8000 na 1/4000 napiszcie ...tak naprawde co sadzicie....
Określasz klasę aparatu patrząc na megapiksele? Gratuluję poczucua humoru. Już chyba wiem, czemu Sony zrobiło A350, ludzie faktycznie zwracają uwagę na te bzdety.
Reasumując Canon 40D jest zdecydowanie lepszym wyborem i 1/8000s nie ma z tym nic wspólnego...
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008
Matusia napisał/a:
40d jest lepszy od 450d i wart swojej wartości - jak nie wierzysz, pójdź do sklepu i sprawdź sama
Zgodnie z przedmówcami, trudno porównywać te aparaty, zdecydowanie 40D... a dlaczego: solidniejszy korpus, lepszy wizjer, szybsze zdjęcia seryjne, dostępne ISO 3200, mniejsze szumy, 3 tryby fotografowania definiowane przez użytkownika, balans bieli wg skali Kelvina, górny wyświetlacz, lepsza funkcjonalność i jeszcze kilka innych bym znalazł... za 450D przemawia tylko waga i rozmiary jeśli komuś na tym zależy.
Pdf100, zgadzam sie, ze na wielu uzytkownikow bardzo dziala magia megapixeli.
Ale przedstawianie w sposob taki, ze A350 kupi idiota i szpaner a K20D doswiadczony uzytkownik jakos do mnie nie przemawia
K20D to raczej inny przedział klienta. 1Ds Mark III ma ponad 20 MPx i też o nim nie napisałem. Napisałem tylko o bezpośrednim konkurencie Canona 450D. Tak na marginesie 12 MPx w tym ostatnim też jest zbędne.
pdf100 [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008
MC napisał/a:
A350 kupi idiota i szpaner a K20D doswiadczony uzytkownik jakos do mnie nie przemawia
nie miałem tego na myśli MC,
chodziło mi o grupy do których te dwa aparaty są skierowane do nieco innych
grup,
K20-
też wyróżnia się w specyfikacjach praktycznie
tym samym co A350 ale jest skierowany
(chociażby cenowo) dla ludzi doświadczonych których 14mp czy live view
nie rusza aż tak bardzo...
jednak na 100% jest ktoś kto kupił ten aparat tylko dla 14mp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10