Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 10 Maj, 2015 Pomoc w wyborze bardzo taniej lustrzanki
Witam
Od razu przejdę do rzeczy. Chciałbym sprawić sobie lustrzankę do MAX 500zł. Zdaję sobie sprawę, że to na prawdę mało, ale na droższą nie bardzo mnie stać. Zdjęcia będę robił amatorsko, ale chciałbym powoli trochę się uczyć. Od jakiegoś czasu mam zajawkę na fotografię, ale nie zagłębiałem się w to wszystko bo nigdy nie miałem sprzętu. Zupełnie się na tym wszystkim nie znam dla tego też piszę tutaj bo nie chciałbym kupić na ślepo jakiegoś pozornie fajnego sprzętu, a potem żałować.
Jeśli nie opadnie zapał myślę, że kiedyś kupię sobie porządniejszy sprzęt, ale na tą chwilę wydaje mi się, że do tych pięciu stówek mogłoby coś się dla mnie znaleźć. Jeśli zapomniałem o czymś wspomnieć to z góry przepraszam Jeśli możecie to proszę podawać konkretne modele, a linki do konkretnych akcji czy ogłoszeń tym bardziej mile widziane.
Pozdrawiam
Kresek
W tej cenie to lustrzankę można kupić ale już z obiektywem będą trudności. Stara lustrzanka z kiepskim obiektywem nie pozwoli na wiele. Dlaczego nie kompakt? Za 500 zł można o wiele bardziej uniwersalny kompakt zznaleźć.
Rozumiem, że to kwota na komplet z obiektywem. Jeśli chcesz się uczyć fotografii, to co byś nie kupił sprawnego w tej cenie, będziesz zadowolony. Powinieneś także zerknąć na bezlusterkowce.
Jeśli uważasz, że będziesz w przyszłości mógł rozwijać tę pasję, głównie pod względem finansowym, to warto poczytać o wadach i zaletach konkretnych systemów i wybrać konkretny, a dopiero w nim szukać odpowiednio taniego zestawu.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Nie 10 Maj, 2015
Kresek, skąd jesteś?
Kresek [Usunięty]
Wysłany: Nie 10 Maj, 2015
Zastanawiałem się tez nad jakimś kompaktem, ale wiecie, lustrzanka...to fajniej brzmi Tak, wiem, nie powinienem się kierować czymś takim, ale w sumie poza tym myślę, że jeśli chcę się tym zajmować w przyszłości, choćby właśnie jako źródło dochodu to powinienem od razu zacząć używać lustrzanki, a nie jeszcze w międzyczasie lecieć na kompakcie.
cds, jestem z Warszawy
Co myślicie o SONY alpha A100?
[ Dodano: Nie 10 Maj, 2015 23:50 ]
A co do wyboru systemu to faktycznie poczytam sobie co i jak, zawsze jakąś wiedzą złapię
No niestety do Radomska nie pojadę, a nie chciałbym na ślepo zamawiać sprzętu. Wolę po staroświecku spotkać się, obejrzeć potestować i wtedy ewentualnie kupić
Co myślicie o poniższych?
Sony Alpha DSLR A100 Olympus e-300
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 00:03 ]
A przepraszam, nie zauważyłem, że już odniosłeś się co do tego sony
Okej, więc tego A100 już nie biorę pod uwagę.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Maj, 2015
-stare
Kresek [Usunięty]
Generalnie liczyłem się z tym, że nie kupię jakiegoś nowego sprzętu za 500zł. Ale faktycznie ten A100 tak jak patrzyłem na internecie to ma coś około 10 lat.
Może niewiele, ale według tego co mi podesłałeś te dwa aparaciki są młodsze od tych co poprzednio wysłałem. Co o nich sądzisz?
Olympus e420 Olympus e410
@Edit
Aaa i znowu nie zauważyłem - martwy system. Czyli nie opłaca się kupować ich sprzętu?
dcs [Usunięty]
Olympusy miały mniejszą matrycę i dość kiepską.
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 00:29 ]
Przejrzałem wszystko.
Ten 1000D to hicior.
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 00:31 ]
Czyli mówicie, że warto jakoś dogadać się z tym typkiem z Radomska? Generalnie ta granica pięciu stówek jest dość sztywna, ale może coś uda się wykombinować...
Widziałem już tego Canona co mi podesłałeś, ale trochę odrzucił mnie fakt uszkodzonego przycisku migawki. BTW dzięki za rozpiskę aparatów
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 10:24 ]
Dobra, poszperałem trochę i według tego co mi napisał dcs wybrałem cztery aparaty, które przykuły moją uwagę w tym przedziale cenowym. Który z nich będzie najbardziej opłacalny?
Sony A200 Nikon D50 Nikon D60 - Ten wydaje mi się atrakcyjny i też mieści się w tych moich pięciu stówkach. Co myślicie?
Sony A300
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 10:55 ]
I coś takiego z innego portalu, nawet w Warszawie Nikon D40
[ Dodano: Pon 11 Maj, 2015 12:55 ]
Trochę się zbłaźniłem...źle odczytałem Twój post. Takich mam nie brać
Dobra, szukam dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12