Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Może ktoś z was spotkał sie z wymieniona lornetka ? nigdzie nie moge znaleść watku o jakości optyki wykorzystanej w tych modelu. Mam do kupienia delta optical forest II 8x42, badz pentax DCF HRc 8x42, obie lornetki sa w podobnych pieniadzach (350zł) nie sa to duże pieniadze ,lecz myślę jak je wydać w sposób bym był zadowolony . Czego mogę sie spodziewać po pentaxie delte miłem okazję oglądnać.
Dziekuje za podpowiedz. Model DCF HRc jest już niedostępny w sklepach. Orientuje sie ktoś ile kosztował nowy. Ktoś pisał że dwa lata tem był na teleskopy pl za kwote 1500zł
Wysłany: Sob 27 Cze, 2015
Pentaxy zawsze były w cenie. To światowa marka. Cena bardzo prawdopodobna - kiedyś zastanawiałem się nad takim i praktycznie każdy model o aperturze 42 mm był wyraźnie droższy niż 1000 zł. Dziś znajdziesz tą lornetkę na stronach amerykańskich za ok. 260 $ czyli coś w okolicach 900 zł ale w Europie są wyższe narzuty podatkowe i cena finalna także. W cenie 350 zł to okazja.
W tym zestawieniu także polecam Pentaxa. Forest II 10x50 zniechęcił mnie, 8x42 był lepszy ze względu na pole ale spora dystorsja.
Oczywiście mówimy o używanym pentaksie, lecz w dobrym stanie. Moja wiedza jest bardzo skromna , dziekuje za podpowiedzi. Miło być użytkownikiem portalu optyczne.pl
Lornetka wysłana w dniu dzisiejszym, myślę że za 300zł razem wysyłką jest dobra ceną, kiedyś miałem olympusa exwp 10x42 mam nadzieję że nie bedzię wiele gorsza optycznie, no ale czego sie spodziewać za 300zł oby tylko była zgodna z opisem sprzedajacego.
Rzeczywiscie nie jest wiele gorsza. Jest za to sporo wieksza niz mozna sie spodziewac po parametrach, no ale tez mechanicznie lepiej wykonana niz konkurencja.
Lornetka dzisiaj dotarła, i z czystym sumieniem polecem ten model Pentaxa
Obraz ja ze takie pieniądze rewelacyjny !
Delta jak już kolega wspomniał siada na starcie, pentax optycznie jak i mechanicznie dużo solidniejszy Bardzo jasno, ostro i solidnie
Binoman89 GRATULACJE !!! zrobiłeś świetny interes, a przy okazji jak będziesz miał możliwość to porównaj Pentaxa z Olympusem exwp którego miałeś bo niewykluczone że twoja radość po tym będzie jeszcze większa.
Lornetka optycznie na bardzo podobnym poziomie co olek exwp niestety mechanicznie dużo gorzej, fatalnie kołyszące sie muszle oczne, luzne pokrętło regulacji ogniskowej, zacinające sie ustawienie korekty dioptrii. Gdyby producent bardziej postarał sie nad wykończeniem elementów wyżej wymionych zdeydowanie wolałbym pentaxa pole widzenia oraz piękny kryształowy obraz są atutem tego instrumentu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 20