Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Proszę doradźcie mi lustrzankę do 3.5 tyś. Chciałem pentaxa, ale tak się naczytałem o tym cholernym serwisie Apollo o tym wysyłaniu do Francji.Więc w grę wchodzi coś Nikona,Canona.
Jestem amatorem .
głownie chodzi mi o dobrą puszkę. Z dobrym wizjerem, obiektyw juz sobie sam dokupię.
dexdorma310878, w Nikonie cieknie olej i są opiłki na matrycy. W Canonie matryca tak słaba, że nawet opiłków nie widać w tym szumie. W Sigmie nie działa AF. Do Pentaksa nic nie można kupić albo wziąć do ręki w sklepie, bo tylko na zamówienie. W Sony co miesiąc jest nowy model korpusu, Mikro 4/3 to eksperyment, który na pewno się nie uda, a Samsung ma gdzieś swoich klientów.
dexdorma310878, w Nikonie cieknie olej i są opiłki na matrycy. W Canonie matryca tak słaba, że nawet opiłków nie widać w tym szumie. W Sigmie nie działa AF. Do Pentaksa nic nie można kupić albo wziąć do ręki w sklepie, bo tylko na zamówienie. W Sony co miesiąc jest nowy model korpusu, Mikro 4/3 to eksperyment, który na pewno się nie uda, a Samsung ma gdzieś swoich klientów.
Ja to wszystko rozumiem, ze aparaty się psują, tylko w pentax jest masakra serwis
Czy pomożecie w wyborze np. Nikona.
3.5 ale z jakimś kitem, więc myślę na Nikon d7000, on ma dobry wizjer,ale te niższe numery czy cos poradzicie?
Może d5300,d5200
dexdorma310878, zalezy od ciebie ale skoro oczekujesz przyzwoitego wizjera no to powinienes celowac w d7x00. do tego dochodzi lepsza guzikologia, prostota uzytkowania, ergonomia, gorny wyswietlacz, silnik AF
dexdorma310878, co ty z tym serwisem? Ja mam już trzeciego pentaxa (dwa poprzednie nadal dobrze działają) i serwisu nie widziałem ... Jak masz 3,5 tysiąca to bierz K-50 i zbieraj na dołożenie trochę do sigmy 18-35/1,8 czy od razu z 17-50/2,8 bierz. Albo od razu kup używkę 70/2,4 Ltd - można taką za 1500-1600 trafić. Jak musisz mieć nówkę - to portretowo-makro Tamrona 90/2,8 macro , albo pentax 100/2,8 macroWR sobie spraw. A nie od razu na k3 się zamierzaj bo żadnego fajnego obiektywu nie kupisz jak wszystko na korpus wydasz. A coś jaśniejszego od kita pewnie ci się przyda szczególnie w portrecie. Wizjerowo i ergonomicznie nie ustępuje w zasadzie wspomnianemu nikonowi czy Pentaxowi K-3. Czasy ma odrobinę dłuższe bo 1/6000 i serię 6kl/s oraz górnego wyświetlacza nie ma.
Myślałem raczej o modelu który ma ruchomy wyświetlacz z seri pentax ten ks2 ma to wszystko- ale jak pisałem przez opinie,serwisu- czar pryska.....
Po drugie
Z tego co piszą można brać tego Nikon d7000, czy faktycznie tak jedzie olejem
Znowu od 7100 jest ponoć. Ten problem rozwiązany
Szkoda bo ten Nikon D7000 to idealna budżetówki
Tutaj poniżej jest link do pentaxa forum znalazłem więcej ale teraz cos nie mogę.
Na plus jest to ze są to dosyć stare wypowiedzi
Ten serwis Apollo wraz z francuzami odstawia taka fuszere
Jednym się psuje sprzęt innym nie
[ Dodano: Czw 02 Lip, 2015 09:17 ]
Ludziska juz są nie wiem
O nikonie tez się naczytałem.
Ciekawego serwisu nie mają
Canon?ale jaki z dobrym wizjerem tylko nowy tak do 3.5 z kitem
Może zle do tego podchodzę ze odrazu się aparat będzie psuł
Tak strasznie mi się ten ks2 podoba
Nikon tez tylko te brudne matryce
Ci byście wybrali
Mogę tylko potwierdzić swoje zadowolenie z usług serwisu Canona na Żytniej, a więc pewno równolegle Sony.
Gorzej było z serwisem Nikona, bo bardzo długo czekałem na wymianę drobnej części - tyle, że w kompakcie, a nie w lustrzance. Myślę, że jak ktoś tak na wszelki wypadek obawia się kłopotów z serwisem, to przed pójściem w system Nikona powinien tę sprawę rozeznać. Lustrzanki Nikona to chyba jednak masówka, a nowe typy aparatów są wprowadzane są dość często co może jednak zwiększać prawdopodobieństwo wystąpienia defektu.
Lustrzanki Pentaxa są porządnie wykonane i psują się rzadko, a przynajmniej mnie się to nie zdarzyło.
Mogę tylko potwierdzić swoje zadowolenie z usług serwisu Canona na Żytniej, a więc pewno równolegle Sony.
Gorzej było z serwisem Nikona, bo bardzo długo czekałem na wymianę drobnej części - tyle, że w kompakcie, a nie w lustrzance. Myślę, że jak ktoś tak na wszelki wypadek obawia się kłopotów z serwisem, to przed pójściem w system Nikona powinien tę sprawę rozeznać. Lustrzanki Nikona to chyba jednak masówka, a nowe typy aparatów są wprowadzane są dość często co może jednak zwiększać prawdopodobieństwo wystąpienia defektu.
Lustrzanki Pentaxa są porządnie wykonane i psują się rzadko, a przynajmniej mnie się to nie zdarzyło.
Serdecznie pozdrawiam,
WojciechW
A ktoś na forum ma jeszcze dobre zdanie o pentaxie
A może te nowe ktos ma np ks2
Ja to wszystko rozumiem, ze aparaty się psują, tylko w pentax jest masakra serwis
Masakra? poczytaj o serwisie Nikona - najglosniej chyba bylo
W calej mojej rodzinie jest juz 6 pentaxow - zaden nigdy w serwisie nie byl (a sa k-m,k-x,k-r, k10d,k20d, k-5II) - jeszcze jeden Nikon zostal (chyba d80) - ale to raczej dlatego ze ma sporo szkiel i z pracy moze brac sobie D800 i jeden Canon 550D - sam zaproponowalem kiedys go siostrzencowi - ze wgledu ze wtedy 50 Canonowa byla najtansza...to dzis mi glupio - bo 2 razy byla wymienia - raz soczewka przednia wypadla pozniej mechanizm AF padl - tą 50/1.8 to Canon chyba trzyma tylko jako lep na amatorow - do tego mydlo po pewnym czasie sie robi sama puszka ok z kitem do dzis smiga mu.
Też dopiero co stałam przed tym wyborem, u mnie skończyło się na Nikonie D5200 i jestem zadowolona bardzo, ale jestem zupełnie początkująca, więc nie mam za wiele porównania
Może komuś przyda się artykuł, na którym ja trochę skorzystałam http://www.mediamarkt.pl/...cic-uwage,n-611
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12