Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Latarka
Autor Wiadomość
Wiciu 1982 
Nowy

Wysłany: Wto 13 Paź, 2015   Latarka

Koledzy
Jako, że wielu z was działa ze swoimi lornetkami w terenie potrzebujecie też innych sprzętów np: latarka.
Może ktoś z was podpowie mi jaką latarkę warto by było kupić.

czego oczekuję od latarki:
nie za mała, nie za duża, stosunkowo dobre oświetlenie w obrębie 50-100m, ładowana nie na baterie. o sensownym czasie działania. w miarę wytrzymała. tak by deszcz jej nie zmył. i nie rozpadła sie przy pierwszym upadku. Czyli taka pod namiot, na działkę, na ryby. kwota jaką myślę wydać to około 150zł

Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o sugestie

Pozdrawiam
Marcin

Reklama

Volver 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 13 Paź, 2015   

Gorąco polecam Olight! To chińska, baaardzo dobra firma. Mam używam ze dwie-na EDC mam model Maverick M10-mała i kapitalnie dobrane parametry elektroniki sterującej, fajne sa też ich Baton 10, lub większe Warrior M21 np-też mam-Olight ma też firltry do latarek-np. czerwony-b.przydatny! Też mam-działa. :cool:

Absengard 
Bywalec

Wysłany: Sro 14 Paź, 2015   

Ja kiedys kupiłem małe lekkie "gowienko" do roweru....jak jechałem na punktowym to auta migały abym wyłączył :)
fotki jak świeci sa tu
https://neolux.pl/pl/p/Latarka-Cree-XM-L-T6-1000-lm-mod-1839-lad-ZOOM%2C-kpl-rowerowy/169

diody cree, mozna ustawic punktowo mozna rozproszyć. Mozna dostac te latareczki polowe taniej anizeli tam na stronie. Dla mnie bomba. Jestem zadowolony

komor 
Moderator

Też polecam Olighty, choć budżet 150 zł na ich produkty to niezbyt wiele. Wiciu 1982, jeśli nie boisz się kupować z Chin i masz możliwość kupna przez internet (Paypal) to możesz skorzystać z bardzo mocnej przeceny latarki S15R Baton w jednym z większych chińskich sklepów:
http://www.gearbest.com/l.../pp_112105.html
dla porównania jej normalna regularna cena w PL:
http://latarki.pl/produkt...80_lm/5727.html
Sam zamówiłem i czekam na przesyłkę z Chin, ale na forum latarkowym parę osób potwierdziło, że paczki przychodzą, nie jest to oszustwo.

Te Olighty masz dostępne w różnych rozmiarach i wielkościach akumulatorów (a co za tym idzie – o różnym czasie pracy i mocy diody). Od malutkich baterii/aku CR123 (Olight S1, S10R) poprzez akumulatory 14500 (S15R Baton) aż po duże i wydaje 18650 (S20R, S30R). Ja mam S30R Baton II, który jest dość duży i ciężki, ale jeszcze można go nazwać latarką na każdą okazję do noszenia na co dzień i jestem zadowolony.

Tu masz fajną recenzję paru wielkości tych latarek:
Olight S20R, S15R, S10R
Olight S30R
Olight S1

Z innych marek dostępnych w PL, a sprawdzonych i polecanych na forach latarkowych masz jeszcze np. produkty Fenix i Solarforce:
http://latarki-fenix.pl
http://solarforce.eu

Madrian 
Bywalec
Totalny amator :)

Swego czasu kupiłem w LIDLU chińską LED-ówkę 1x5 W, z zoomem. Całe 30 zł. Zasilanie 3xAAA.
Nic wielkiego, ale świeci nieźle do dziś, mieści się w kieszeni dżinsów i świeci pięknie.
Gwarancję przeżyła już ze dwa razy.

Odpowiedz do tematu