Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 Szukam mojej pierwszej lustrzanki
Cześć wszystkim.
Od dawna noszę się z zamiarem zakupu lustrzanki, jednak nie wiem na co zdecydować się. Jeśli chodzi o główne obiekty do fotografowania to idę w stronę natury, przestrzeni, landscape. Zależy mi na znakomitej jakości, ostrości oraz jasnym obiektywie. Co polecicie? Najlepiej zestaw body + lens. Proszę o pełną nazwę wraz z modelem body oraz modelem obiektywu. Pozdrawiam
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 Re: Szukam mojej pierwszej lustrzanki
kinga.plochocka napisał/a:
Jeśli chodzi o główne obiekty do fotografowania to idę w stronę natury, przestrzeni, landscape. Zależy mi na znakomitej jakości, ostrości oraz jasnym obiektywie.
Canon 6d + Sigma 24-70 mm f/2.8 EX DG HSM
Jak Ci zależy na jeszcze znakomitszej jakości to ani chybi Canon 5dIII + Canon EF 24-70 mm f/2.8L II USM
Nikon d610 (d750, d810)+ Nikon Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED ew. rzeczona Sigma 24-70 mm f/2.8 EX DG HSM
Chciałem coś z Sony a7II dorzucić, ale tam obiektywy zmiennoogniskowe mniej jasne, więc moja koncepcja nie działa. Niemniej Koledzy na pewno coś godnego zaproponują...
Na FF raczej Cię nie stać, a z matrycami APS-owymi Canon pod naturę, przestrzeń, landscape to nie jest żadna supermecyja. Rozumiem, że Ci raczej chodzi o naturę, która nie ucieka za szybko. W sumie i tak nie wtopisz, ale znakomitość tej jakości mogłaby być bardziej znakomita.
W sumie... sądzę, że i tak nie zauważysz róznicy...
Nie zdecydowalam sie. Kierowalabym sie moze bardziej. Znalazlam taki zestaw:
Podobno oprócz znakomitej jakości Ci zależało na świetnej ostrości i jasnym obiektywie... A kończy się na podstawowym korpusie z superzoomem.
Ale OK. Poważna większość tak zaczyna.
Na FF raczej Cię nie stać, a z matrycami APS-owymi Canon pod naturę, przestrzeń, landscape to nie jest żadna supermecyja. Rozumiem, że Ci raczej chodzi o naturę, która nie ucieka za szybko. W sumie i tak nie wtopisz, ale znakomitość tej jakości mogłaby być bardziej znakomita.
W sumie... sądzę, że i tak nie zauważysz róznicy...
Nie zdecydowalam sie. Kierowalabym sie moze bardziej. Znalazlam taki zestaw:
Podobno oprócz znakomitej jakości Ci zależało na świetnej ostrości i jasnym obiektywie... A kończy się na podstawowym korpusie z superzoomem.
Ale OK. Poważna większość tak zaczyna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11