Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.
Zamierzam kupić używany aparat z nie dużym "przebiegiem" i mam do wyboru:
eos 1100d, 500d i 550d z podstawowym obiektywem. Dodam że jestem amatorem i aparacik będzie używany sporadycznie na jakieś wyjazdy. Doradźcie mi który by się nadał dla amatora. Również rozważam zakup jakiegoś dodatkowego obiektywu ale przyznam się szczerze że za bardzo się na tym nie znam. Głównie chodzi mi o to aby zdjęcia wychodziły dobrze odwzorowane i w miarę wyraźne i ostre.
viperzaq1, podałeś trzy modele Canona, ułożone w kolejności od najniższego/najstarszego, do bardziej zaawansowanego/młodszego. Więc w sposób oczywisty najrozsądniejszym wyborem będzie 550D. Pytanie tylko, jakie obiektywy są oferowane w tych zestawach, bo jak chcesz mieć zdjęcia wyraźne i ostre, to skupić się trzeba na obiektywie. Budżet jakiś? Ograniczasz się tylko do Canona?
do Komor
mógłbyś coś zaproponować adekwatnego do tych canonów innych producentów?
Czytałem że pentaxy podobno też nie są złe. Jeżeli chodzi o budżet to przeglądając różne ogłoszenia to jest przedział miedzy 800-1200zł.
Jeżeli chodzi o obiektyw to przeważnie jest taki zestaw: Canon EOS 550D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10