Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lustrzanka do 5000 zł max (z obiektywem)
Autor Wiadomość
emerpe 
Nowy

Wysłany: Sro 04 Maj, 2016   Lustrzanka do 5000 zł max (z obiektywem)

Witam,

proszę o pomoc w wyborze lustrzanki cyfrowej. Mój budżet to maksymalnie 5000 zł.
Najważniejsze parametry:

1. dobra jakość zdjęć
2. zapis video w rozdzielczości minimum fullhd 1920x1080 z prędkością 60 kl/s i długością nie mniejszą niż 30 minut.
3. możliwość podłączenia mikrofonu zewnętrznego i jego mocowanie na aparacie.
4.Odchylany ekran podglądu

Z góry dziękuję za propozycję.
Pozdrawiam.

Reklama

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Maj, 2016   

emerpe napisał/a:
2. zapis video w rozdzielczości minimum fullhd 1920x1080 z prędkością 60 kl/s i długością nie mniejszą niż 30 minut.

Obawiam się że ten zapis mocno ograniczy wybór.

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

emerpe, canon 80d.

emerpe 
Nowy

mozer napisał/a:
emerpe, canon 80d.

Super, ale przekracza mój budżet. Znalazłem ten model w cenie ponad 6000zł.

Andrzej.M. napisał/a:
emerpe napisał/a:

Obawiam się że ten zapis mocno ograniczy wybór.

Domyślam się. Znalazłem Nikona D7200 z fajnym obiektywem za ok 4800 zł, ale filmy fullhd kręci z cropem i tylko przez 10 minut na jeden film.

Ponieważ raczej nie znajdzie w tych pieniądzach tego czego szukam to może rozważyć inną opcję kupna osobno kamery i aparatu mniej więcej mieszcząc się podanej przeze mnie kwocie.

Kamera na przykład Canon Legria HF G25
Aparat na przykład Nikon D5300 z obiektywem 18-105VR f/3.5-5.6G ED VR

co o tym myślicie ?

Sunders 

emerpe napisał/a:
canon 80d.

Super, ale przekracza mój budżet. Znalazłem ten model w cenie ponad 6000zł

:?: :shock:

http://www.pasazfoto.pl/canon-dostepny-p-959.html

emerpe 
Nowy

Sunders napisał/a:
emerpe napisał/a:
canon 80d.

Super, ale przekracza mój budżet. Znalazłem ten model w cenie ponad 6000zł

:?: :shock:

http://www.pasazfoto.pl/canon-dostepny-p-959.html

potrzebuję z obiektywem, a wtedy wyjdzie około 6500 zł.

btw duża różnica w jakości fotografii między canon-em 70d, 80d i Nikon-em d7200, a nikon d5300 ?

fides 
Entuzjasta
fides

emerpe napisał/a:
Znalazłem Nikona D7200 z fajnym obiektywem za ok 4800 zł, ale filmy fullhd kręci z cropem i tylko przez 10 minut na jeden film.

-chyba 10 min na jedno ujęcie w najwyższej jakości

Widziałem kiedyś film ( powiedzmy że eksperymentalny) parunasto minutowy chyba -jedno ujęcie.
Żeby zgrać (timing) to ćwiczyli parę tygodni.

mozer 
bo Pentax

emerpe, masz konkretne, dość nietypowe wymagania, to czego oczekujesz? Ta cena pewnie niebawem spadnie poniżej 4k. Za tyle to nie warto kupować.

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Czw 05 Maj, 2016   Re: Lustrzanka do 5000 zł max (z obiektywem)

emerpe napisał/a:
Legalnie jest to niemożliwe. Międzynarodowe prawo handlowe w celu rozróżnienia aparatów od kamer ustaliło jako jeden z elementów wyróżniających, że czas nagrywania obrazu ruchomego w aparatach fotograficznych nie może przekraczać 29'59". Producenci kamer, płacą gigantyczne pieniądze za użycie licencji i patentów dotyczących rejestracji obrazu ruchomego, z czego zwolnieni są producenci aparatów.

emerpe 
Nowy

Wysłany: Czw 05 Maj, 2016   

@Wojmistrz: Wiem o prawnych ograniczeniach, ale czy one przypadkiem nie funkcjonują tylko na terenie UE ?

29 min i 59 sek byłoby dla mnie akceptowalne pod warunkiem rejestrowania w podanej przeze mnie jakości.

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Czw 05 Maj, 2016   

To kup sobie Canon 80D ze szkłami STM.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Maj, 2016   

Jak sądzę kolega emerpe tak zawężając parametry dobrze wiedział w co celuje... :lol:
Może namówię jakiegoś Pentaliba do zrobienia wątku "Jaka lustrzanka do 4300 z pixel schift resolution..." :lol:
Zrobi ze 4 posty... :lol:

No dobra - to ja już kończę na dziś - muszę coś zjeść przed wyjazdem do Zamku Królewskiego w Niepołomicach , gdzie zamykamy dziś naszą wystawę , przy okazji posłuchamy sobie rzadko koncertującego w kraju dyrygenta profesora Tadeusza Strugały w dość nietypowej roli - bo prowadzącego orkiestrę Synfonietta Cracovia... :cool:

Wojmistrz 
Obserwator

Andrzej.M., miłego dnia :)

Sunders 

Andrzej.M. napisał/a:
No dobra - to ja już kończę na dziś - muszę coś zjeść przed wyjazdem do Zamku Królewskiego w Niepołomicach , gdzie zamykamy dziś naszą wystawę , przy okazji posłuchamy sobie rzadko koncertującego w kraju dyrygenta profesora Tadeusza Strugały w dość nietypowej roli - bo prowadzącego orkiestrę Synfonietta Cracovia...

Andrzej.M. będzie nam Ciebie brakowało :sad:
Czekamy jutro, w dziale Nasze zdjęcia » FOTOGRAFIA IMPREZ 2016 :smile:

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Maj, 2016   

Wojmistrz napisał/a:
miłego dnia
Sunders napisał/a:
Czekamy jutro, w dziale Nasze zdjęcia

Dziękuję, było miło - mimo że byłem jednym z autorów to zrobiłem "kilka" fot - dostępnych na moim profilu na FB. Tak jak z innych imprez. :smile:

Odpowiedz do tematu