Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dzień Dobry
Witam wszystkich na forum po dłuższej nieobecności i proszę o pomoc lub radę
Niedawno kupiłem kompakt OLYMPUS TG 4 ponoć dobry i wytrzymały aparat w sam raz jaki potrzebowałem. Po wykonaniu kilkunastu zdjęć zauważyłem dziwne rozjaśnienie w centrum kadru w kształcie koła (ale wyraźnie jaśniejsze- takie kółko)przyjrzałem się zdjęciom i okazało się że prawie wszystkie maja ten objaw. Najbardziej widać to na długiej ogniskowej.(aparat kupiłem w Wielką Sobotę wiec nówka. Zwróciłem się do serwisu Olympusa tam oczywiście nie rozmawia się z serwisem ale z Panią która przyjmuje zgłoszenia, kazała przysłać aparat i zdjęcia. Wysłałem aparat zdjęcia też i Pani zauważyła tę dziwna jasną plamę w centrum kadru, sadziłem że sprawa załatwiona ale to tylko moja bujna wyobraźnia, serwis stwierdził że wszystko jest ok i po wymianie maili z kierownikiem obsługi klienta aparat wrócił.
Wrócił oczywiście brudny w środku tzn paprochy na matrycy lub w obiektywie podrapany ekran (dobrze że przykleiłem folie na ekran przed wysyłką to jest podrapana folia ale fakt pozostaje faktem) i stwierdzono ze wszystko jest ok a ja robiąc zdjęcia widzę jasne kółko na środku to podobno jest normalne w tym obiektywie i zgodne ze specyfikacją, totalna bzdura bo wiem co to są bliki pod światło a co innego widzę. Po długiej korespondencji z kierownikiem który twierdzi że tak ma być wysłałem aparat z powrotem by go wyczyścili (ponoć serwis działa w Czechach i jest sterylnie czysty dlatego nie można tam zadzwonić wrócił wczoraj, w środku czysty ale dalej jest jasna plama na środku. Pisałem też na europejską pocztę OLYMPUSA ale mój mail i tak trafił do tego samego kierownika który twierdzi że wszystko jest dobrze. Forumowicze POMÓŻCIE mi jak to załatwić jednocześnie ostrzegam by nie kupować TG-4, bo to lipa zdjęcia do niczego z jasnym kółkiem po środku 1600 PLN wyrzucone do kosza i jeszcze strata czasu i tylko wysyłka. Ten Pan twierdzi że tego typu jasne obiektywy 2.0 maja taki objaw- bzdura na kółkach tak mi się wydaje, nigdzie na zdjęciach nie widziałem takiego czegoś a w mojej 40 letniej przygodzie z fotografią nigdy. Pomóżcie mi może ktoś miał ten problem, podobny objaw a ja mam aparat którego nie mam a większość jego życia spędził w serwisie. Z góry dziękuję za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13