Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
Jest to mój pierwszy post na waszym forum.
Przestaszewskim witam wszystkich.
Nosimy się z zamiatam kupna aparatu.
Sprzęcik dla rodzinki a przede wszystkim uwiecznienie syna niedawno przybyłego na ten świat.
Ponadto też nieco wędrujemy, i fajnie było by mieć pamiątki z naszych wycieczek.
Mam nadzieję że zacznę się bawić i zagłębiać sztukę fotografii, jak na ten moment jestem totalnym laikiem
Rozważmy poniższe modele.
Nikon COOLPIX B500 czarny CASHBACK
FujiFilm FinePix S9800
Sony DSC-HX300
Sony Cyber-shot DSC-HX400V
Nikon Coolpix P610
lukasz w, Akurat co do tych aparatów z listy to bym sam nie wybrał żadnego z nich. Co nie znaczy, że wszystkie są bezwzględnie złe albo nie ma między nimi różnic -po prostu dość specyficzny segment z małą matryca i długim, ciemnym zoomem. Ale to kwestia Twoich preferencji i budżetu. Można znaleźć o wiele lepsze aparaty, pytanie do jakiej ceny. Jeśli ktoś ma Ci tu zaproponować konkretne modele, to musi widzieć, ile możesz wydać.
Pozdrawiam
-J.
Przeznaczyliśmy na apart 1500zł. Jednak jeżeli będzie coś dużo ciekawszego i warto będzie nieco dołożyć to jesteśmy skłonni
Jeszcze jedno ważne aby wybranym aparatem dało się nagrywać. Prawdę powiedziawszy z myślą o dzidziusiu.
Jestem zdania że lepiej kupić coś raz i mieć na kilka lat.
Jar
Nie upieram się przy tych modelach ktoś mi takowe doradził a i mi wydają się godne.
Jeżeli możecie coś podpowiedzieć, to z chęciom wysłucham.
Dzięki
Wybrałeś same megazoomy. Taki aparat ma ew. sens jak tanio chcesz fotografować ptaki, samoloty czy inne anteny na dachach.
W każdym innym rodzaju fotografii ZNACZNIE lepsze efekty da tania lustrzanka, bezlusterkowiec czy kompakt z dużą matrycą i jasnym obiektywem.
Gdybyś się jednak uparł to rozważ Panasonica FZ200. Ma w miarę jasny obiektyw, dobrą jakość filmów, niezłą szybkość działąnia i spore możliwości kontroli ustawień- wszystko oczywiście w porównaniu z aparatami które wymieniłeś.
Dzięki za podpowiedzi.
Nie upieram się przy aż takim zoomie.
Z tego co widzę to tego typu aparaty raczej nie są dość dobre do wykonywania zdjęć rodzinnych. Nie wiem czy jest jakiś kompromis. Nieco wędrujemy, podróżujemy i było by miło również pobawić się z naturą ptaki itp.
Niestety albo i stety synuś nie bardzo pozwala czasowo na zagłębianie się w temacie wyboru apartu.
Chciałbym już coś zakupić dlatego Bardzo was proszę o propozycje
Akurat w sąsiednim wątku jest o aparacie Panasonic LF1 - moim zdaniem to taki fajny kompromis, który da rade i w domu i na wycieczce.
Ale ptaki na łące to raczej ciężko będzie, chyba że bociany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11