Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 19 Maj, 2008 Kolejna trudna decyzja wyboru aparatu:)
Witam, pisze bo wlasnie przesiadam sie z naprawde fajnego FZ50 na lustro. W miare jedzenia apetyt rosnie;)
Ale do rzeczy: W gre wchodzi ok 2tys zl czyli K10D z kitem, 350D z jakims lepszym szklem, D80 z prostym szklem, myslalem tez o 20D ale z tego co widze to ustawianie czegokolwiek odbywa sie za pomoca duzego "pokretla" jak w Sony H9 co totalnie mnie rozczarowalo i absolutnie mi sie nie podoba.
Wiem ze Canon i Nikon maja tansze szkla i akcesoria ale Pentax ma solidniejsze Body(magn/alu podobnie jak 20D). Nie wiem jaka roznice robi matryca CMOS a CCD.
Canona 20D juz nowego nie dostane czyli istnieje mozliwosc dostania uzywki ze skasowanym licznikiem.
Pytalem znajomych ale oczywiscie kazdy chwali swoje, robilem pare fotek kazdym z tych aparatow ale niestety na roznych szklach i bardzo niewiele co nie dalo mi pelnego wyjasnienia.
Dlatego postanowilem zapytac fachowcow:)
ps. aparat ma byc dosc uniwersalny i nie szumiec bardzo nawet przy iso1600, co wiecej chce zeby byl na lata i oczywiscie bede go rozbudowywal w miare mozliwosci
Wlasnie dostalem oferte na Canona 20D + 18-135 3.5 za ok 2500zl oplacalne?
Witam, pisze bo wlasnie przesiadam sie z naprawde fajnego FZ50 na lustro. W miare jedzenia apetyt rosnie;)
Ale do rzeczy: W gre wchodzi ok 2tys zl czyli K10D z kitem, 350D z jakims lepszym szklem
Wybacz, lepsze od kitu szkło do Sony zaczyna się nieźle ponad 1000 PLN...
A gdzie tutaj nOrek napisal, ze chce kupic Sony? Jakas mania przesladowcza? Ja wiem, ze reklamy "Alf" sa natretne, ale widziec je wszedzie to juz chyba obsesja
A gdzie tutaj nOrek napisal, ze chce kupic Sony? Jakas mania przesladowcza? Ja wiem, ze reklamy "Alf" sa natretne, ale widziec je wszedzie to juz chyba obsesja
uuup, sorry Jużem zapomniał, że bywało 350d. Ale faux pas...
Wymieniasz tu starsze modele, ale pojawił się i D80. Myslę, że to najlepsze rozwiązanie z tego co proponujesz. Po co się pakować w przeżytki, albo niepewne używki! Jednak w cenie D80 jest tez chyba Canon 450D. To bardzo dobry aparat z matrycą CMOS. Jakie konkretnie zdjęcia bedziesz robił? Jaki planujesz obiektyw?
[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 15:16 ]
Jeśli chcesz korzystać z ISO1600 to tylko Canon z CMOS!
Jedną zasadniczą różnicą jest to że CMOS mniej szumią więc do zdjęć nocnych to napewno C 400D to bardzo dobry wybór. Są też różnice w kolorystyce zdjęć oraz nagrzewaniu się takich matryc. Przy ISO 1600 to tak jak pisze Arietiss tylko CMOS.
Do 2 tysięcy to weź sobie C 400D + kit i zostanie na jakąś kartę. Po pewnym czasie i tak zmienisz obiektyw kitowy. Jeśli nie pali Ci się z kupnem to dozbieraj ona tamrona 17-50 /2.8 do tego canona i takie szkło to już na prawdę coś na dłużej.
RB chyba Cię nie zrozumiał stąd ten jego post .
No kolega wymienił D80 ale w cenie do 2 K to się nie zmieści nawet kupując samo body.
d80 body NOWE 2060zl dokladnie
ale tak sobie mysle ze do tego przeciez jakis obiektyw jeszcze no i karta i torba... i zrobi sie conajmniej 2500 albo i 2800 na co mnie nie stac:/
aparat jak kupie to najpozniej za miesiac a do tego czasu ceny chyba mocno sie nie obniza.
Canon 30D dla mnie cenowa zapora a co do 400D wolalbym sie nie wypowiadac ale ogolnie wrazenia kiepskie.
Boje sie troche uzywanych aparatow stad te obawy o 20D. Powraca wiec pentax ktorego bede mial z kitem w tej cenie co d80 samo body.
ps. a zdjecia to coz, rozne, dlatego chce sie przesiac z kompaktu bo nie jest bardzo elastyczny i kiepsko reaguje na iso powyzej 400:/
ps. jedynym minusem dla pentaxa jest mala dostepnosc szkiel a duzym plusem dla d80 jest wybierak 4 kierunkowy co znacznie bardziej mi pasuje niz kolowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11