Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 13 Cze, 2017 Muszle Zeiss Conquest HD
Jako posiadacz lornetki jak w temacie - 8x32 jako jedną z nielicznych jej wad wskazywałem zbyt płytkie muszle oczne. W internetach z kolei wyczytałem, że jest to dość powszechny problem i Zeiss posiada większe muszle do tej lornetki. Jakiś miesiąc temu zadzwoniłem więc do polskiego dystrybutora firmy Zeiss i przedstawiłem swój problem. Pani stwierdziła, że nie ma problemu i że zamówi mi większe w Niemczech, muszle miałem otrzymać gratis z uwagi na fakt, iż firma dba o klienta. Muszle dzisiaj przyszły i po ich zamontowaniu komfort użytkowania znacząco się poprawił. Jeżeli więc ktoś ma podobny problem z tą lornetką to może go sobie wyeliminować.
Swoją drogą warto pochwalić firmę, że nie stosuje polityki "sprzedaj i zapomnij".
Cenna wiadomość! A czym się te muszle różnią? Wysuwają się bardziej, czy są również szersze? Dobrze wyglądają z lornetką? W 10x42 przez którą miałem okazję i przyjemność patrzeć to był dla mnie na prawdę duży problem - odwracający uwagę od świetnej optyki.
Wysłany: Wto 13 Cze, 2017
Muszle mają ten sam kształt przez co deszczochron wciąż pasuje. Wysuwają się jednak ok. 0,5 cm więcej, przez co nie "smyram" już rzęsami po soczewkach i nie mam tzw. "mroczków". Wyglądają więc tak samo, tylko więcej się wysuwają.
Wysłany: Nie 18 Cze, 2017
Bez problemu można wymienić samemu. Muszle wykręcasz do najwyższego poziomu a potem kręcisz dalej i wykręcasz je z gwintu. Następnie wkręcasz nowe. Je miałem tylko problem z "rozruszaniem" tych nowych muszli gdyż nie chciały się wykręcać do końca ale z czasem się udało.
Maciek,dzięki za szybką reakcję , Twoja porada zachęciła mnie do dalszego działania. Wczoraj wysłałem zapytanie w sprawie wymiany muszli na dłuższe do ZEISS POLSKA. Podałem nr referencyjny uprzednio zarejestr.lornetki u producenta. Zakładam,że Poszedłes tą ścieżką a może istnieje prostsza
Jeszcze raz dzięki za poradę,swoją kupiłem w połowie kwietnia w Photospsialiscie.W razie potrzeby mam z nimi kontakt A jak już zdecyduję się długie muszle ,to nieomieszkam wyrazić swojej opini na ten temat na naszym forum .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14