Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl
 
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy


 Ogłoszenie 

Zapraszamy na Festiwal Optyczny

Zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnej imprezie organizowanej przez naszą redakcję.
Więcej informacji znajdziecie TUTAJ


Poprzedni temat :: Następny temat
canon 5d IV czy mozna przesylac obraz w czasie rzeczywistym
Autor Wiadomość
mayoll 
Nowy


Posty: 8
Skąd: poznań
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2018 16:50   canon 5d IV czy mozna przesylac obraz w czasie rzeczywistym

Dzień dobry

Mam takie pytanie , możne i laickie ale nie wiem jak to zrobić i czy można wiec pytam

chciałbym aby robione zdjęcie wyświetlało się na tablecie lub telewizorze w momencie wykonania , oczywiście bez kabli :) jak to opanować ?
czy jest możliwość żeby w czasie kadrowania był ten podgląd już tez widoczny na monitorze ?
generalnie chodzi o zdjęcia w macro , żeby widzieć dokładnie ostrość
 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






komor 
Moderator



Pomógł: 369 razy
Posty: 19826
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2018 17:08   

Chyba nie chce Ci się przeczytać instrukcji do aparatu, ani poguglać w sieci…  :roll: Nie chce mi się sprawdzać za Ciebie, a nie pamiętam, czy 5D IV ma WiFi. Jeśli ma, to możesz zarówno na komputerze jak i urządzeniu mobilnym (smartfon, tablet) mieć podgląd na żywo oraz możliwość wykonywania zdjęć oraz zmiany podstawowych ustawień, w tym precyzyjnego ustawiania ostrości bez dotykania aparatu. W przypadku komputera jest też możliwa taka praca przez kabel USB, co jest znacznie szybsze i sprawniejsze (kosztem upierdliwości kabla). Oprogramowanie Canona, EOS Utility, zdjęcia mogą potem lądować np. w Lightroomie.

Na pierwszym 6D w połączeniu z Macbookiem lub urządzeniami iOS działa mi to w miarę sprawnie, na Windows lub Androidzie nie używałem. W przypadku WiFi niestety czasem zdarzają się przycięcia zależne nie wiem od czego, chyba przelatujących ciał astralnych, bo żadnej reguły nie ma. Stosując Lightrooma zamiast EOS Utility można też bezpośrednio wyzwalać migawkę i przyjmować zdjęcia do LR, ale kosztem braku live-view i jakiejkolwiek regulacji parametrów lub ostrości. Zaletą jest brak konieczności ręcznej aktualizacji folderu (Synchronize folder) lub ustawiania Auto Import, co trzeba pamiętać zrobić przed zrobieniem pierwszego zdjęcia w EOS Utility.
 
 
mayoll 
Nowy


Posty: 8
Skąd: poznań
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2018 17:22   

instrukcja jest taka sobie , nawet dostałem z canona on line jakaś bardziej rozbudowana ,ale żeby tak łopatologicznie wyjaśnione było to nie widzę :)
ale skoro jest to w 6 d, to tutaj pewnie tez będzie , a 6d mam tez jeszcze :) z 5d IV jest tak ze jak gdzieś przypadkiem uciekło potwierdzanie af to w serwisie szukali w menu w trzech przez 15 minut :) nawet ustawienia fabryczne nie dały rady :)

a wifi ma :)
 
 
komor 
Moderator



Pomógł: 369 razy
Posty: 19826
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2018 09:44   

No to zainstaluj sobie najnowsze EOS Utility ze strony WWW Canona i wypróbuj. Aparat prowadzi krok po kroku, jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem. A w przypadku urządzeń mobilnych chyba jest jeszcze prostszy samouczek, dla tych co umieją tylko czytać bez zrozumienia.
 
 
glutek 
Nowy


Posty: 1
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2018 15:17   

moge prosić o jaką instrukcje :)
 
 
Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator


Pomógł: 213 razy
Posty: 7564
Skąd: Halifax
Wysłany: Wto 02 Paź, 2018 20:30   

Zainstaluj oprogramowanie, włącz program, uruchom aparat, skonfiguruj sieć w aparacie i włącz komunikację między EOS Utility a aparatem i tyle. Aparat przejdzie w tryb Live View i będziesz miał nad nim pełną kontrolę z poziomu komputera.
 
 
mydełek 
Nowy


Posty: 2
Wysłany: Nie 21 Paź, 2018 12:39   

zainstaluj sobie najnowsze EOS Utility
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 12