Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 01 Cze, 2010 50 tys zdjęc dla body 5D mk I to dużo ?
Czy 50 tys zdjęc na body 5 D to dużo ,pytam bo często widuję takie aparaty sprzedawane jako używki i zastanawiam się ile jeszcze może posłużyć ewentualnemu kupcowi takie body?
Ostatnio zmieniony przez goltar Wto 01 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Chciał bym kupić używanego canon 5d, proszę o poradę czy warto nabyć aparat z wymienianą migawką (aktualny stan 2tys.) przeszło 3 letni? Czy lepiej kupić coś nowszego ale z większym przebiegiem?
Na allegro cena 5d waha się od 2800-3300zł który z tych na podstawie aukcji warto kupić?
Można by rzec NOWY APARAT - jeśli nie zniszczony poza tym.
Choć, jeśli migawka wymieniona to ze 100 000 albo i więcej musiano nim napsztykać...
W zasadzie migawka jest najbardziej newralgiczną częścią mechaniczną w aparacie i przyciski.
Jeśli te działają ok, to czemu nie?
Z drugiej strony nie wiadomo jak matryca - jak często obiektyw był zmieniany, sensor czyszczony itd.
Niech wylegitymuje się rachunkiem, jakimś kwitkiem itp.
kamil* napisał/a:
Racja, poproszę o RAWy.
Z małej dziury, czyli f20 parę i więcej.
Zapytaj ile ten ma przebiegu. Jeśli jako drugie body, może być ciekawą propozycją. Podobnie kupiłem drugi 30D. Miał poniżej 2000 zdjęć ... stał w studio na statywie Przyciski jeszcze z oporem... żadnej rysy... za grosze.
Ten pierwszy, z przebiegiem 15 tyś.
Takie z 50 - 60 tyś. to nie brałbym. Góra 20 tyś.
Co do Nikon Canon - albo rybka, albo... wchodzisz w konkretny system - zobacz, która szklarnia bardziej Ci odpowiada jakościowo i CENOWO zwłaszcza, bo body to czy tamto to jest mały pikutek.
Już od 2 miesięcy obserwuję te aukcje i 20 tys. to ciężko spotkać. Napisałem z do tego drugiego polecanego przez Ciebie zobaczymy co mi odpowie.
Te szkła o które mi chodzi nikon i canon ma. Cenowo są podobne jakościowo wg. mojego rozeznania niewiele się różnią. Dlatego sprawa sprowadza się tylko do body. Jeśli kupił bym canona 5d to trzymał bym mojego C 50d bo podobno af w 5d jest bez rewelacji. Znowu
MM chwali d700 a wiem(na podstawie tego co pisał), że posiada też 5d.
MM chwali d700 a wiem(na podstawie tego co pisał), że posiada też 5d.
No, dwa systemy oblatywać, to już trzeba mieć kapuchę trochę, albo? Po 2 3 obiektywy z każdym body, zamiast więcej tylko z jednym.
Poza tym, jeśli już myślisz o innym systemie, to może zobacz nowego Pentaxa K5.
Wiem, że to APS-C, ale... sprzęcior pierwsza klasa.
Haha, no ja niestety 2 na pewno nie będę miał APS-C mam w postaci canona 50D ale jednak chciał bym spróbować chociaż na jakiś czas FF. Brakuje mi czegoś jasnego(1.8) na szerokim kącie przy APS-C.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12