Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A tak na poważnie ... lornetki z mniejszym powiększeniem na pewno będziesz używał częściej . Są jednak sytuacje gdy potrzebne a nawet niezbędne jest duże powiększenie . Miałem kiedyś Leicę 7x42 i Zeissa 15x45 , z własnego doświadczenia wiem że do 80-u % wszystkich obserwacji wystarczała mi Leica 7x42 .
Dla mnie sprawa prosta: (12+8):2=10... Idąc dalej: (45+30):2=42...
Jasna sprawa! A na poważnie, to duży rozrzut dylematowy 8x czy 12x. Sam musisz zdecydować, ale 8x oczywiście bezpieczniejsze
Wysłany: Pią 21 Maj, 2021
Levenhuk to taka trochę chińska cegła, jak trafisz w dobry egzemplarz to ok. Z jakością nie najlepiej. Natomiast zerknij na lornetki Opticrona Adventurer 8x32 i 8x42.W/g mnie są na pewno lepsze od Levenhuków. 8x32 to taki klonik Nikona E II. Ceny przystępne a jakość dobra ale bliżej bardzo dobrej. Kwestia tylko czy muszle oczne Ci spasują bo mnie nie spasowały i musiałem oddać do sklepu. Levenhuki przy nich to po prostu chińszczyzna/wygląd,waga,wykonanie/.
Wysłany: Pią 21 Maj, 2021
Ciekawość swoją zaspokoisz tylko wtedy jak je kupisz i sprawdzisz. Inaczej nie ma opcji bo jedna to nowa produkcja a druga to produkt, który ma 30 a może więcej lat. Optyka poszła do przodu. Co do jakości lornetek Levenhuka to ja już straciłem zaufanie mimo, że na zdjęciach te lornetki wyglądają na porządnie wykonane a co do optyki to trzeba się przekonać samemu. W poprzednim poście odniosłem się do Twojego zamysłu na temat lornetki 8x30-32 a za kol. adaherem do 8-10x42.Oczywiście mowa cały czas o porro. Kup i najwyżej oddasz. Ja tak zrobiłem z 3 Levenhukami i przynajmniej nie wdepnąłem na minę. Powodzenia.
Wysłany: Nie 23 Maj, 2021
Z tego co pamietam to z mojego porównania pole ma tyle samo co Nikon Action VII 8x40 czyli 8,2*z tym ,że szerokość ostrości brzegów pola zależy od egzemplarza na jaki się trafi.Są takie,że nieostrego pola od brzegu mają 1/3 a i takie ,że 1/4 i mniej.
Wysłany: Pon 24 Maj, 2021
Napisz konkretnie o jakie modele Ci chodzi bo ja napisałem o modelach 8x30-32 lub 10x42, natomiast Levenhuka 12x45 i BPC nie miałem w rękach więc się nie wypowiem.
Wysłany: Pon 24 Maj, 2021
BPC 8x30 starsze też mają rożrzut optyczny ale mniejszy ale może to wynikać głównie z racji wieku i jak ktoś dbał o lornetkę, natomiast 10x45 nie znam.Te pozostałe są robione prawdopodobnie w jednym "kotle" i tutaj to normalka. Niby dla Levrnhuka robione są w Rosji ale w jednym z pkt. sprzedających Levenhuka powiedziano mi,że oni nie są tego pewni. Trzeba każdą najepiej samemu sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10