Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja nabyłem Fuji 16x40 TS-L
Cózż moje wrażenia, z krótkiego użytkowania:
1) najważnejsze plusy:
- stabilizacja działa wyśmienicie, tu właściwie jest jak na statywie i zdecydowanie lepiej niż w Canonoe 10x42 którego kiedyś miałem,
- waga i gabaryty - jest faktycznie niewielka i nie za cieżka,
- niezła optyka, ale nie jest to Svarowski EL,
- bardzo ładne wykonanie,
- muszke oczen z wielostopniową regulacją,
- w nocy widok gwiazd naprawdę punktowe,
2) najważniejsze minusy,
- średnia/słaba praca pod światło;
- pociemnienia widoczne w dzień (to pewnia jakaś aberacja zrenicy wyjściowej) - pomoaga dokładne ustawienie rozstawu i coraz lepiej się przyzwyczajam,
- fatalna zatyczka na obiektywy, musze się nieżle namęczyć żeby siedziały stabilnie,
- lekka aberacja chromatyczna,
Generalnie mimo kilku obszarów, gdzie jest niedopracowana to myśle że warto. Nie jest to wybitna optykaa, ale jest dobra, za to wybitna jest stabilizacja i to dzieki niej jest najbardziej warta uwagi. Widać,że była projektowana na niewielkie gabaryty. Póki co nie żaluję zakupu. Ciekawi mnie jak by wypadła wersaj 20x40, ale bałem sie małej żrenicy wyjścowej i jak sobie radzi ze stabilizacją, wiec brałem mniejsze powiękzenie 16x
Mam zamiar kupić lornetkę ze stabilizacją.
Po 15 latach Canona 15x50 IS czas na coś innego, lżejszego.
Czy ktoś miał okazję wyżej wymienioną TS-L20-40 porównać z ALPEN OPTICS Apex Steady 20×42 HD?
Cenowo podobne Adam trochę daleko do sklepu który ma obydwie do pooglądania…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11