Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
sony a350
Autor Wiadomość
misiek7 
Nowy

Wysłany: Czw 03 Lip, 2008   sony a350

Witam
chciałbym kupić sony a 350 Jaki zewsaw będzie lepszy Sony Alpha 350 + Sigma 18-200mm f/3,5-5,6 czy Sony Alpha A350X + 18-70mm + 55-200mm

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 03 Lip, 2008   

Z wymienionych przez Ciebie zestanow najlepszy bedzie
A300+kit

misiek7 
Nowy

dlaczego nie sigma? wszyscy piszą że ten kit to straszna lipa

Ostegolectric 
Rozmowny
Co za system

no i nie myla się :wink: Z tym, że jak kupisz tego kita za mniejsze pieniądze, to szybciej dozbierasz, albo nawet zostanie ci na lepsze szkło, np tamron 17-50, czy sigma 17-70. Czaisz? :wink: :razz:

makos
[Usunięty]

Wysłany: Sro 16 Lip, 2008   

Witam
mam podobne pytanie z tym że do wyboru daje A350 +kit lub A300 + kit.
Jestem znacznie początkujący, chce zakupić lustrzankę bo do tej pory pstrykałem zwykłym compactem.
Przeczytałem kilka testów, opinii i sony przypadło mi najbardziej do gustu, ale to moja obiektywna ocena, więc chętnie wysłucham opinii doświadczonych kolegów i ew innych propozycji.
Zdjęcia pstrykał będę najróżniejsze pewnie wszystkiego po trochu jak to początkujący amator.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Z tych dwóch brałbym A300. Mniej mpix (10 vs 14) = przy tak samo dużej matrycy - mniejsze szumy. Zakładam, że po to się przesiadasz z kompakta na lustro aby mieć czystsze zdjęcia. Dodatkowo ucieszy Cię pewnie fakt, że oba modele Sony dysponują świetnym LV, więc prosto po przejściu z kompakta będziesz się czuł jak w domu.

Jeśli jednak potrzebujesz naprawdę super jakości zdjęć, bo Sony ma "plackowaty", nieładny szum przy wyższych ISO to skierowałbym oczy na konkurencję - Standardowo Canon 450d/40d - najlepsza jakość, Nikon d80 - też nieźle, choć gorzej niż Canon, ale wygodne body za niską cenę, Pentax K10D - świetne odwzorowanie szczegółów i stabilizacja w body (Sony też mają). Canony mają również LV (LiveView) ale całkowicie nieprzydatne i skomplikowane w obyciu. Tak jak napisałem, wymienione wyżej Sony to obecnie numer 1 w tej dziedzinie.

Fitness Planet 
Bywalec
Michał Wrocław

Też bym brał SONY A 300 super aparat :mrgreen: teraz nawet za 1777zł gdzieś widziałem

RB 

MichalP napisał/a:
Standardowo Canon 450d/40d - najlepsza jakość,

Na wysokich ISO.... oczywiście :mrgreen:

MichalP 
Optyczny
foto&moto

RB napisał/a:
MichalP napisał/a:
Standardowo Canon 450d/40d - najlepsza jakość,

Na wysokich ISO.... oczywiście :mrgreen:

nie tylko na wysokich ISO na niższych tyż. Nie tylko że szumek jest dość niski, ale odwzorowanie szczegółów jest bardzo podobne jak w Pentaxie, który jest niemal wzorem do naśladowania w tej dziedzinie (pominąwszy coraz bardziej dostępnego 5D)

makos
[Usunięty]

LV nie jest kryterium wyboru aparatu chociaż byłoby zapewne miłym bajerem dla takiego laika jak ja :mrgreen: .
Z tego co się zorientowałem to w nikonach stabilizacja jest w obiektywach co podnosi koszty wymiany obiektywów, chociaż póki co nie myślę o tym, może jak złapie bakcyla to zacznę. A canona nie znam :???:

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Generalnie Nikony mają droższe obiektywy niż Canony. Fakt stabilizowane obiektywy są droższe, ale z reguły ta stabilizacja jest skuteczniejsza niż ta w body.
LV nie jest konieczne, chociaż czasem jak się chce zrobić zdjęcie "z nienacka" może się przydać. Dodatkowym "bajerem" LV jest to, że obraz zmienia się wraz ze zmianą parametrów więc można w pewnym stopniu tym się posiłkować przy ich ustawianiu co dla amatora może mieć niebagatelne znaczenie.

RB 

MichalP napisał/a:

nie tylko na wysokich ISO na niższych tyż.

Wybacz, ale mam dokładnie przeciwne zdanie...

makos
[Usunięty]

a biorąc pod uwagę nikona d60 z kitowym obiektywem vr i A300+kit co byście wybrali :?: :?:

MichalP 
Optyczny
foto&moto

wybierając d60 skazujesz sie na

1. małe aczkolwiek wygodne body
2. brak silnika AF, co sprawia, że raczej będziesz wybierał obiektywy z silnikiem bo inaczej ostrzenie manualne :twisted:
3. VR - jak najbadziej OK, z reguły są całkiem wydajne w okolicach 3EV (czyli 8 krotnie krótszy czas można zastosować w porównaniu z obiektywami be tego systemu)

wybierając A300 masz stabilizację w body (nie wiem jak efektywną) ale wtedy jakikolwiek obiektyw nie podepniesz będziesz ją miał, poza tym jak już wcześniej wspomniałem, świetne LV ale plackowaty nieładny szum na górze ISO.

Sam musisz zadecydować na czym Ci zależy.

Jak to napiszesz to coś pomyślimy.

makos
[Usunięty]

Na pewno to LV było by pomocne w dochodzeniu do wprawy i nauki robienia dobrych fotek dlatego gdzieś w mojej głowie sony jest zakotwiczone ale w miedzy czasie przeglądam rankingi itp i pojawia się także Canon 1000D.
Jeszcze takie pytanko: jak jest z wytrzymałością akumulatorów :?:

Odpowiedz do tematu