Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat cyfrowy do 1000zł na wycieczki wakacje imprezy
Autor Wiadomość
juli126 
Nowy

Wysłany: Sro 02 Lip, 2008   Aparat cyfrowy do 1000zł na wycieczki wakacje imprezy

szukam aparatu który bedzie kosztował mnie 1000zł i zebym był zadowolony zeby robił dobre zdjecia i zastanawiam sie czy lepiej kupic cos wiekszego albo cos z mniejszych aparatów do tej ceny :?: :?: co mi polecicie

Reklama

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Sro 02 Lip, 2008   

Canon PowerShot S5 IS- zastanów się nad nim.
http://www.cyfrowe.pl/apa...shot-s5-is.html

juli126 
Nowy

Wysłany: Sro 02 Lip, 2008   

czytałem opis tego aparatu no i muszę powiedzieć ze jedni chwalą a inni narzekają ale to już zależy od gustu ja czekam jeszcze na inne propozycje co do modeli za tą cenę no i opinie

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Wysłany: Czw 03 Lip, 2008   

Fuji S9600 - lepiej być nie może ;)

domini93 
Początkujący

nikon P80 jest ponoć dobry , tylko ze cena ok. 1200zł.
http://www.e-cyfrowe.pl/a...d#opis_produktu

juli126 
Nowy

a moze jednak dołozyc jeszcze jakies 300zł i kupic cos za 1300zł i czy to bedzie opłacalne jesli tak to co byscie proponowali/??

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Fuji S9600 - lepiej być nie może ;) - Ponawiam i namawiam, a 300 zł przeznacz na porządną torbę, filtr polaryzacyjny np. :)

juli126 
Nowy

Wysłany: Nie 06 Lip, 2008   

Fuji S9600 to spoko apart ale ma wielkiego minusa u mnie bo nie ma stabilizatora obrazu a to minus przy robioniu zdjec np dzieci itp

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

juli126, Mylisz się. Brak stabilizacji obrazu moze przeszkadzać podczas fotografowania np krajobrazów w słabych warunkach oświetleniowych. Stabilizacja pomaga utrzymać bez rozmazania, ekspozycje o krótszych czasach niż odwrotność ogniskowej. Podczas fotografowania akcji, sportu i dzieci ( a jak wiadomo dzieci sia ruchliwe) taka stabilizacja nie wiele pomoże gdyż krótki czas- mimo działa stabilizacji- rozmyje ruch dzieci, pozostawiając ostre tło a chyba nie o to chodzi.

juli126 
Nowy

to sorki ale przeczytałem na innym forum ze brak stabilizatora utrudnia robienia zdjec przy powiększeniu i ruchomych rzeczach itp to moja pomyłka.
A teraz mam ostatnie pytanie co byście wybrali miedzy tymi aparatami ??
1. PANASONIC DMC-TZ5
2. PANASONIC LUMIX DMC-FZ18
3. OLYMPUS SP570
4. PANASONIC FZ50
5. NIKON P80 COOLPIX
6. Canon S5 IS
7.Fuji S9600

i proszę o podanie argumentów dlaczego?? Powiem ze zależy mi na aparacie rodzinnym który będzie robił fajne fotki i zęby miał opcje przy której np ktoś nie będzie musiał ustawiac nic a żeby tez miał opcje przy której ja bede sie bawił z jakością zdjęcia itp :D czyli chodzi mi o aparat dla kogoś żeby pstryknął zdjęcie co sie nie zna i dla mnie co będę sie z tym bawił ciekawe czy taki jest ??:D

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

juli126 napisał/a:
4. PANASONIC FZ50

Miałem poprzedni model- FZ 30, był świetny jak na kompakt. Ale dziś kupił bym pewnie Nikon P80 Coolpix. Przynajmniej z tych wymienionych przez Ciebie.

Amix 
Rozmowny

Jak przedmowca, NIKON P80 COOLPIX. Miałem go przez okolo miesiac (do testow). Sasiad ma FZ18. Mowi, ze jak uda mu sie sprzedac FZ18 (szumy i inne niedociagniecia,porownywalismy) to kupi wlasnie. Nikona. Starsze FZ'ty byly lepsze.

Odpowiedz do tematu