Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Szkoda że nie ma czegoś na kształt USM. Najciekawsza zdaje się być cena - jeżeli spadłaby do ok 2000 zł to Canonom 70-300 IS i 70-200 f/4 L przybędzie grożny konkurent na tani tele do Canona. Czekam na testy.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 12 Kwi, 2008
ojojoj, jak z początku ma 2500zł i spadnie do 2000zł to będzie to najlepiej sprzedawalne szkło z tego zakresu
Zapowiada się bardzo ciekawie , szczególnie cena mi się podoba, z drugiej strony przy tym zakresie stabilizacja się przydaje . Arku, da się to coś do testów załatwić ?
ojojoj, jak z początku ma 2500zł i spadnie do 2000zł to będzie to najlepiej sprzedawalne szkło z tego zakresu
poczekamy - zobaczymy , jak zaczną się BF i FF
...w Tamronach? to rzadkie zjawisko raczej.
[ Dodano: Sob 12 Kwi, 2008 ]
...a szkło bardzo ciekawe, szkoda tylko, że Cichy nie umieścił fotek z APSC, myślę że za jakiś czas spokojnie będzie je można kupić za 2k więc jeżeli faktycznie Af nie jest za wolny i w miarę celny to warto będzie się nim zainteresować. Z tego co widzę to f2.8 na samplach lekko mydli, aczkolwiek może być to złudzenie bo foty z 5d i trudno mi porównać.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
igorax napisał/a:
szkoda tylko, że Cichy nie umieścił fotek z APSC
albo mi gorzej, albo eos 350d to aps-c
Arv [Usunięty]
Ja mam nadzieję, że Optyczniaki zdobędą szybko egzemplarz i przetestują.
Szkło zapowiada się korzystnie w stosunku do ceny.
No ale w centrum kadru z 5D to wszystko wygląda korzystnie
pdf100 [Usunięty]
oj,
jeżeli będzie miał taką cene w angli to ja wykreślam
tamiego 28-75 i sigme 70-300 z listy
Kurde, jest to u kumpla w sklepie i nawet nie pomyślałem, żeby podpiąć i potestować. Pewnie dlatego, że już mam taki zakres. W sumie warto wyjść na jakiś krótki plener i porównać z najlepszym odpowiednikiem Canona. Jak tylko czasu mi wystarczy to może się nawet jakiś krótki tekścik wysmaruje...Robert, co o tym myślisz?
Arv [Usunięty]
MM napisał/a:
Kurde, jest to u kumpla w sklepie i nawet nie pomyślałem, żeby podpiąć i potestować. Pewnie dlatego, że już mam taki zakres. W sumie warto wyjść na jakiś krótki plener i porównać z najlepszym odpowiednikiem Canona. Jak tylko czasu mi wystarczy to może się nawet jakiś krótki tekścik wysmaruje...Robert, co o tym myślisz? :mrgreen:
Ja przeczytałbym z zapartym tchem ;-).
Widziałem już co wychodzi z Twoich rur więc Twoja opinia będzie naprawdę interesująca.
Nawet jeżeli nie będzie poparta zdjęciami tablic i będziesz pisał o plastyce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12