Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 Canon EOS 400D,czy 450D???
cche kupic dobra lustrzanke i moja lista jest coraz wezsza,a teraz zastanawiam sie,ktory z Canonow jest lepszy., Prosze o pomoc w kwestii tych modeli.. Z gory dziekuje za pomoc..
pozdrawiam
ale czy ty traktujesz nas tu poważnie zadając takie pytania? a który ma być niby lepszy? Starszy? poczytaj testy na optycznych jak jeszcze nie jest dla ciebie to oczywiste
cholercia dlaczego jak chodzi o canona zawsze tylko szum wokół szumu aparatem sie robi zdjęcia a nie szum żeby go oceniać, ocenia się zdjęcia mam propozycję żeby założyć osobny wątek o szumie i tam można będzie popłakać jaki to szum jest nieznośny, jak to nie pozwala nam zdjęć robić, jak razi w oczy przy oglądaniu zdjęć, że nie widać nic poza nim? dajcie do oceny zdjęcie komuś kto nie ma pojęcia o fotografii a o szumie nawet nie wspomni. moja mama, tata, brat, kuzynki, babcia, dziadek, sąsiad, brat sąsiada też mój sąsiad, ich babcia, ich tata i mama, ksiądz, organista, pielęgniarka w przychodni nie zwracają uwagi na szum. czy oni są nienormalni? jak można tego nie zauważyć? jak widać można
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Poziom szumów jest porównywalny w obu modelach, wiec tym nie ma co sie przejmować! Ja wybrałbym zdecydowanie 450D! Ma zdecydowanie sprawniejszy AF, lepszy pomiar światła i funkcję LV (może czasem sie przydać). No i jest nowszym modelem! Po co kupować coś starszego, jeśli następca poprawił pewne niedoskonałości poprzednika...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008
hehe mieli pomóc koledze.........
markes1987, ja to słaby jestem w pomaganiu, wejdź sobie najpierw i przeczytaj
....różnice są jak widać, tylko optyczni stwierdzili w teście, że w 450tce słabo jest z rozpiętością tonalną...
czasem jest tak, że można kupić "niższe body" a nadwyżkę skierować na jakieś szkło albo inne szpargały. No niestety tej nadwyżki w przypadku tych 2 puszek nie ma sporo ale jak jesteś średnio wymagającym amatorem to po dołożeniu paru stówek wystarczy ci moze na jakieś tele(bądź spacerówkę) -tylko bez żadnych górnych lotów.
Ja mimo wszystko kupiłbym na twoim miejscu gripa do któregoś z nich, bo to się ciężko trzyma.
Napisz czy masz zamiar rozwijać szklarnie.....bo mysle, ze 400D ci spokojnie wystarczy, lepiej kase spozytkować na jakieś szkło...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10