Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 wielki mętlik w glowie amatora
witam.czytam forum optyczne o kilku miesięcy dlatego ze nie chcialem zamieszczać tematu który walkowany jest przez caly czas.niestety glowę mam juz tak popuchniętą od różnych informacji że w końcu muszę zapytać o radę.
chcę kupić lustrzankę i caly czas moim faworytem byl model canon 40d.i tak bylem w sklepie go zobaczyc .samo body dosyć cięzkie a jak dolozyc obiektyw to już jest co trzymać oraz nosić bo uwielbiam chodzić po górach.ale to jeszce nie jest problem,problemem może byc jego obsluga dlatego ze przesiadam się z kompaktu(sony dsc h5).zdjecia tez pewnie robić będzie moja żona więc i waga i obsluga tutaj odgrywa ważną rolę.czy polecacie canon 450d+obiektyw który będzie mi slużyl do portretów ,krajobrazów.bardzo mi zalezy na tym by na obiektyw można bylo nakręcić filtr.
kwote jaką mogę wydać to okolo 3000zl.jeśli nie canon to co innego?
pomóżcie proszę.
Canon jest znosny.
Rozwazylbym tez jakis korpus typu d40/d40x/d60 i sigme 17-70HSM.
Z mikrusow masz tez olki, ale ja ich nie lubie za przeladowana matryce.
A najlepiej wybierz sie do sklepu i sam sprawdz, co ci lepiej lezy w lapie i malo ciazy. W tej cenie wybor jest spory i z prawie kazdej zabawki bedziesz zadowolony.
wielkie dzięki za odpowiedz.no wlasnie w czy nikony które wymieniles są lepsze od canona.
czy nikony maja lepszą obudowę od canonów.ja wiem ze trzeba pójść do sklepu i zobaczyć ale też chciallbym zaczerpnąc waszej opisy.
[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 21:55 ]
jeszcze jedno nasuwa mi się pytanie.czy canon 40d jako samo body ma wplyw na jakosc zdjęcia .wiadomo ladne dobre zdjęcie to musi byc dobre szklo.czy zauwazę róznice między 450d a 40d na samym body z kitowym obiektywem.
wielkie dzięki za odpowiedz.no wlasnie w czy nikony które wymieniles są lepsze od canona.
czy nikony maja lepszą obudowę od canonów.ja wiem ze trzeba pójść do sklepu i zobaczyć ale też chciallbym zaczerpnąc waszej opisy.
[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 21:55 ]
jeszcze jedno nasuwa mi się pytanie.czy canon 40d jako samo body ma wplyw na jakosc zdjęcia .wiadomo ladne dobre zdjęcie to musi byc dobre szklo.czy zauwazę róznice między 450d a 40d na samym body z kitowym obiektywem.
Czy d40 i podobne sa lepsze od canon 450d? To zalezy, czego oczekujesz od aparatu. Canon ma pare funkcji, ktorych w tych nikonach nie uswiadczysz i moim zdaniem obudowa canona jest gorsza.
12Mpixeli nie koniecznie jest zaleta. 40d da lepsze kolory. Czy bedzie duza ronica na zdjeciach z kita? W rozdzielczosci praktycznie zadna.
Jesli myslisz o zakupie wiekszego sprzetu, to pomysl tez o d80. Jest naprawde dobry i w bardzo znosnej cenie.
Zapoluj na d80 i np. sigme 17-70HSM. Razem okolo 2600pln. Mozna kupic tez uzywany kit nikona 18-70 zamiast tej sigmy, ktory jest naprawde dobry. Cena okolo 500pln.
Jakie to funkcje ma Canon których nie ma Nikon? Pytam bo nie wiem.
Wymienione modele Nikona w stosunku do wymienionego modelu Canona nie mają np. LV . ( tak dla przykładu ) Nie zamierzam wywoływać oczywiście dalszej "wojny stuletniej".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11