Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 Pierwsza lustrzanka - SonyA300, Canon 1000D czy Nikon60D?
Jak w temacie. Moja pierwsza lustrzanka, budżet do 1800 z obiektywem. Nie zalezy mi na LV chodź nie miałbym nic przeciwko, najbardziej zalezy mi na jakości. Wybór między Sony A300 , canon 1000d i nikon 60d. Myślałem o A300 ale w serwisie _____ powiedziano mi, że sony trochę nienaturalnie wzbogaca kolory a mi zależy na możliwie jak najnaturalniejszym obrazem. Nie zalezy mi na ilości funkcji (nie licząc tych przydatnych) a jak już wspomniałem na jakości.
Z góry dzięki.
a co z tym "kolorozywaniem" w sonym? Czy to prawda? Ja trochę zaniepokojony poprosiłem w Saturnie aby mi dali zrobic zdjęcia na raz 1000d i a300 i nie wiem czy to autosugestia ale rzeczywiście kolor wydał mi się lepszy niż w rzeczywistości (chodź domyślam się, że trochę kiepski to eksperyment i badacz też ).
To ciekawe. Ponoc w A700 kolory sa jakies takie... wyblakle (czego przez prawie rok nie zauwazylem). Ale nie ma to jak sugestia (czyzby "znafca" ze sklepu?).
MC nie wiem ile i jak obrabiałeś tę fotę z Walewic co mi podesłałeś ale nasycenie kolorów ma duże i ogólnie ładnie wygląda. Mój Canon tak nienasyca, ale ja też nie mam ustawionego w aparacie parametru zbyt mocno. Wcześniej moja D7D też na ustawieniach fabrycznych mocno nasycała kolory.
No fakt, troszke saturacje podkrecilem. W rzeczywistosci bylo bledsze, ale jakos tez nie poszalalem. Generalnie nie zauwazylem, zeby moj aparat jakos przesycal.
według mnie, musisz sie zastanowic czy chcesz sie rozwijac czy pozostajesz przy zestawie kitowym, jezeli kitowy to olek 510 i jego dual kit, a jezeli planujesz rozwuj to polecam canona 450d
nie chodzi o to ze nie można sie rozwijać, ale o to żę jest wieksza dostepnosc szkieł, może nie znam ale widze ze do nikona czy canona jest łatwiej o akcesoriów, wiec po co ktos po zakupie ma kombinowac gdzie moze sobie kupic pasek do body jezeli moze od razu wejść w system któren jest bardziej rozwojowy-dostepny (ze tak napisze ). Ale to tylko moja opinia i nie musisz sie z nia zgadzac
Przyznam, że w systemie Canona czy Nikona jest większy wybór. Olek ma jednak również ciekawy wybór szkieł nie tylko dla amatorów ale i profesjonalistów.
Dlatego wybierając Olka nie należy się obawiać, że jeśli wybierzemy Olympusa to nie będziemy się mogli rozwijać. Jeśli kitowe obiektywy przestaną nam wystarczać to z pewnością będzie w czym wybierać i rozszerzać swoją szklarnie
w przypadku olka z jednej strony jest tak-mniejszy wybór obiektywów mniejszy kłopot z zakupu , canon nikion większy wybór=wiekszy kłopot, ale mozna tez patrzec w ten sposób wiekszy wybór, czyli wiecej ludzi znajdzie tu cos dla siebie, dobrze aby kazdy o tym wiedział przed zakupem tak samo według mnie nie ma sensu kupowac nikona d40 d60 jezeli chcemy sie pózniej rozwijać, lepiej dołozyć juz na poczatku na inne body z wbudowaną suszarka a zaoszczędzimy na obiektywach w przyszłości:lol:. Ale jest tez tak że wielu ludziom wystarczają zestawy kitowe i własnie dla nich najlepsze sa takie aparaty(zestawy). To takie moje przemyslenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11