Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak bo Olek do dobrej puszki E-3 daje proporcjonalnie dobre szkła. E-30 z 14-54 v.2 musi kosztować ok. 4000-5000 zł bo samo szkło będzie kosztować blisko 2000 zł.
Trzeba pamiętać że pierwsza wersja 14-54 to rewelacyjne a w systemie Olka wręcz kultowe szkło.
Dla nowicjusza może to podejście nie sprawdzi się bo taki D90 z kitem będzie tańszy ale po kilku zdjęciach kiedy złapie się bakcyla i zapragnie się lepszego szkła to i tak trzeba będzie dopłacić . Tak dla przykładu za swoją puszkę E-3 realnie zapłaciłem ok. 2300zł bo odejmując cenę szkła 12-60, FL-50R i dużej torby tyle właśnie +/- wychodzi. Wspomnę tylko że przeciętna cena dla nieznającego tematu amatora to "ok. 6500 zł za aparat"
Ostatnio zmieniony przez GoOrange Sro 05 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Ale ja myślę że w cenie ok 4000 zł będzie samo body bez obiektywu...
To ile "zakosztuje" w tym momencie E-3? No chyba że wycofają bo za plecami E-30 stoi już E-5? Osobiście w to wątpię bo E-3 właściwie jest modelem 2008 roku a ten się nawet jeszcze nie skończył!
Dla mnie cena marzenie za E-30 z 14-54 v.2 to ok. 4500 zł, nie będzie źle za 5000 zł ale jak powalą nas 6000zł za zestaw to będzie lekkie przegięcie (chociaż jak mówię E-3 z 12-60 można już mieć za 6500 a promocja z lampą tylko pomniejsza cenę o +/- 1200zł dając realne 5300zł).
Reasumijąc: E-3 z ciut lepszym szkłem z SWD za 6500 zł/(5300 zł) a samo body 3800 zł to E-30 z 14-54 nie może kosztować więcej niż max 5500 na początek, czyli docelowo ok. 4500 zł za zestaw ze wspomnianym szkłem.
Ostatnio zmieniony przez GoOrange Sro 05 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Patrząc na obecne ceny E-3, body E-30 faktycznie powinno kosztować ok 3500 zł, ale jeśli za oceanem ustalono cenę na 1300$, to w Europie pewnie będzie to ok 1100-1300 euro = ok 3900-4500 zł. Biorąc pod uwagę że jest to cena sugerowana, to realna cena w sklepach może będzie na poziomie 3500 zł za body.
Patrząc na obecne ceny E-3, body E-30 faktycznie powinno kosztować ok 3500 zł, ale jeśli za oceanem ustalono cenę na 1300$, to w Europie pewnie będzie to ok 1100-1300 euro = ok 3900-4500 zł. Biorąc pod uwagę że jest to cena sugerowana, to realna cena w sklepach może będzie na poziomie 3500 zł za body.
No i właśnie ja też tak myślę. 3500 zł za body na początek i nie będzie źle bo to tylko sugeruje że po dwóch - trzech miesiącach będzie 2990 zł
Dlaczego poskąpili tej lustrzance ekranu o rozdzielczości VGA. Czyżby Olek jeszcze nie dorósł do tego. Ja myślę, że taka lustrzanka nie powinna kosztować więcej jak 3000 zł. A to i tak jeszcze sporo. Klasą odpowiada bardziej 40D niż 50D.
Dlaczego poskąpili tej lustrzance ekranu o rozdzielczości VGA. Czyżby Olek jeszcze nie dorósł do tego. Ja myślę, że taka lustrzanka nie powinna kosztować więcej jak 3000 zł. A to i tak jeszcze sporo. Klasą odpowiada bardziej 40D niż 50D.
Ten wyświetlacz to dla kupujących w marketach rzeczywiście przydał by się lepszy. Iluż klientów pstryka fotkę a o efekcie i ocenie decyduje to co zobaczy na wyświetlaczu? Pewnie 50D, D90 i inne VGA powalają w tym względzie.
Pewnie że przydał by się lepszy ale gwarantuję że to co widziałem na E-520 w zupełności wystarczy a lepiej że kaska poszła na jego "obrotowość". Ja po doświadczeniach z E-3 uważam że pierwotny cel "obrotowości" nie jest tak ważny jak to że dostajemy więcej miejsca na nos po "rozłożeniu" wyświetlacza a poza tym nie dmuchamy ciepłym powietrzem pogarszając widoczność! Jest jeszcze aspekt ochronny, fajnie po skończonej pracy zabezpieczyć sprzęt obracając LCD do wewnątrz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10